15.6 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Policisti Policijske uprave Maribor so posredovali v 75 nujnih dogodkih; prijeli tudi nezakonite migrante

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  284 klicev, od tega 75 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje policije. V tem času smo obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

– 17 kaznivih dejanj,

– 6 prometnih nesreč I. kategorije,

–  1  prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,

– 3 povoženja živali,

– 2 kršiteljema cestno prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila,

– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 8 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,

– 3 kršitve izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,

– 1 nesrečo pri delu,

– 1 požar.

Policisti izpostavljajo:

Nezakonito čez mejo

Včeraj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku dva državljana Danske in državljanko Kosova, ki so z osebnim avtomobilom danskih registrskih oznak prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznega dovoljenja, državljanka Kosova pa tudi ni izpolnjevala pogojev za vstop v našo državo. Vse tri so policisti oglobili. Danskima državljanoma so dovolili nadaljevanje poti, državljanko Kosova pa so danes predali hrvaškim varnostnim organom.

Prijeli 29 tujcev

Danes, malo po 1. uri so policisti na območju PP Ormož prijeli kar 29 tujcev, državljanov Pakistana, Bangladeša in Afganistana, ki so na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo. Postopki s tujci še potekajo.

Prijeli dva Afganistanca

Danes, malo pred 2. uri so policisti na območju PP Podlehnik prijeli 2 državljana Afganistana, ki sta pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopila v našo državo. Postopka s tujcema še potekata.

Vlom v prodajalno

Neznani storilec je v noči na 24. 9. 2020, skozi vhodna vrata, vlomil v prodajalno v Lenartu in od tam odtujil večje število prenosnih računalnikov. Materialna škoda znaša okoli 15.000 evrov.

Nesreča pri delu

Včeraj popoldan se je v enem od podjetij na območju PP Gorišnica, pri delu huje poškodoval 27-letni delavec. Opravljal je dela na stroju za likanje pločevine in sicer je majhne pločevinaste elemente potiskal med valjčke likalnega stroja. Stroj pločevino potegne med valjčke in jo zravna (zlika). Med delom, ko je en tak del potisnil v stroj, mu je stroj prijel rokavico desne roke in mu roko potegnil med valjčka. Pri tem mu je stisnilo tri prste desne roke. Roko je sam izvlekel in opozoril sodelavce, da je poškodovan. Prepeljali so ga v SB Ptuj. Policisti nesrečo še preiskujejo. Po zaključku preiskave bodo pristojnemu tožilstvu poslali ustrezen pisni akt.

Kolesar se je poškodoval

Včeraj, okoli 16.45, je 70-letni kolesar na Pot v toplice na Ptuju, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, s prednjim kolesom trčil v robnik in padel po cestišču. Ob tem se je hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v SB Ptuj.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine