4.8 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Policisti Policijske uprave Maribor so posredovali v 63 nujnih primerih; preiskujejo tudi sumljivo smrt

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 249 klicev, od tega 63 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.


V opisanem času smo obravnavali tudi:

– 12 kaznivih dejanj,

– 9 prometnih nesreč I. kategorije,

– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,

– 3 povoženja divjadi,

–  2  kršiteljema  cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila,

– 6 prijave kršitev javnega reda in miru, od tega 1 na javnem kraju in 5 v zasebnih prostorih,

– 1 požar.

Izpostavljajo:

Čez državno mejo, kjer ni mejnega prehoda

Sinoči so imeli policisti PP Gorišnica v postopku dva državljana Slovenije, ki sta z osebnim avtomobilom prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so jima vročili plačilna naloga.

Prijeli tri nezakonite migrante

Včeraj,  ob  12.15  so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem  tovornem vozilu registrskih oznak BiH, ki ga je vozil državljan BiH,  odkrili  tri  skrite  državljane Pakistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse  tri  so  zavrnili  nazaj  na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

Preiskava sumljive smrti

Včeraj   popoldan  so  mariborski  policisti  in  kriminalisti  obravnavali sumljivo smrt 50-letnega moškega v Mariboru. Na kraju dogodka sta bila tudi dežurni  preiskovalni  sodnik  Okrožnega  sodišča  v  Mariboru, ki je ogled prepustil policiji, in dežurna državna tožilka. Kriminalistična  preiskava  sicer še ni zaključena, dosedanje ugotovitve pa niso  potrdile,  da  bi šlo za nasilno smrt ali da bi bilo storjeno kaznivo dejanje. Po do sedanjih ugotovitvah tudi ni šlo za samomor.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine