10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Policisti Policijske uprave Maribor so posredovali v 108 nujnih dogodkih

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel 323 klicev, od tega 108 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje  policije.  V  tem  času  policisti niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

– 34 kaznivih dejanj,

– 1 osumljenca smo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,

– 9 prometnih nesreč I. kategorije,

– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,

– 7 povoženj divjadi,

– 1 kršitelju cestno prometnih predpisov smo zasegli vozilo, ki ga je vozil,

– 13 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 7 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih,

– 1 kršitelju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,

– 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.

Izpostavljamo:

Alkoholizirani pešec

Danes, ob 4.24 smo bili obveščeni, da v krožišču Pesnica, na koncu hitre ceste H2, v nasprotni smeri hodi pešec. Policisti so tam dejansko izsledili 63-letnega pešca, ga varno pospremili iz cestnega sveta ter mu izdali plačilni nalog. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu

0,78 mg/l alkohola.

Izginil osebni avtomobil

Neznani  storilec  je med 12. 7. 2020 in 10. 8. 2020, s parkirnega prostora na  avtocestnem  počivališču  Podlehnik  vzhod,  odtujil  zaklenjen  osebni avtomobil,  znamke  Opel Astra, preizkusnih registrskih številk Nemčije KLE LE-791, kovinske sive barve, letnik 2005. V vozilu so bili potovalni kovčki in 4 zimske pnevmatike. Materialna škoda znaša okoli 1.900 evrov.

Vlomil v salon

Neznani storilec je v času med 4. in 10. 8. 2020, skozi zadnja vrata vlomil v enega od salonov zdravja v Mariboru in iz njega odtujil prenosni računalnik, kvantno magnetno resonanco in masažno napravo. Materialna škoda znaša okoli 4.300 evrov.

Odtujil orodje

Neznani storilec je med 8. in 10. 8. 2020, poskušal skozi vhodna vrata vlomiti v poslovno halo na območju občine Pesnica, vendar mu to ni uspelo. Nato je z istim predmetom vlomil v kontejner, ki stoji  v bližini te hale, in iz njega odtujil več kosov orodja. Materialna škoda znaša okoli 4.000 evrov.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine