21.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Policisti Policijske uprave Maribor so posredovali v 105 nujnih primerih

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel 349 klicev, od tega 105 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje policije. V tem času smo obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

– 26 kaznivih dejanj,

– 1 osumljenca smo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,

– 8 prometnih nesreč I. kategorije,

–  5  prometnih  nesreč II. kategorije, v kateri se je 9 oseb lahko telesno poškodovalo,

–  1  prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,

– 11 povoženj živali,

–  2  kršiteljema  cestno prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila,

– 13 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 9 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,

– 1 kršitelju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,

– 1 nesrečo pri delu,

– 1 požar.

Izpostavljajo:

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj, ob 16.20, so imeli policisti PP Gorišnica v postopku dva državljana Poljske, ki sta z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so jima vročili plačilni nalog. Ker sta prihajala iz dela Hrvaške, ki je na rdečem seznamu držav, so ju  policisti  opozorili,  da  morata  v  tranzitu v 12 urah zapustiti našo državo.

Prijeli tri Maročane, ki so k nam prišli iz Madžarske

Policisti so na območju PP Rače včeraj popoldan prijeli tri Maročane, ki so ob avtocesti A1 pešačili iz smeri Frama proti Mariboru. Ugotovili  so,  da  so  vsi  trije  nedovoljeno  vstopili  v našo državo iz Madžarske. Eden od njih je med postopkom zaprosil za mednarodno zaščito pri nas,  zato  so ga odpeljali v Azilni dom. Druga dva bodo predali madžarskim varnostnim organom.

Kolesar se je hudo poškodoval

Včeraj,  tik  pred  16.  uro  je  57-letni  moški z neprilagojeno hitrostjo kolesaril  po  rahlem  klancu navzdol, po lokalni cesti iz smeri Črešnjevca proti  lokalni  cesti  Leskovec-Vrhloga.  V križišču opisanih lokalnih cest izven naselja Črešnjevec, kjer pred križiščem stoji prometni znak “Ustavi”, ni  ustavil  temveč  je  z  nezmanjšano  hitrostjo zapeljal skozi križišče, oziroma  preko  lokalne  ceste  Leskovec-  Vrhloga.  Zapeljal  je  na dovoz tamkajšnje  stanovanjske  hiše,  izgubil ravnotežje in padel po vozišču. Ob tem se je hudo telesno poškodoval. Z  reševalnim  vozilom  so  ga prepeljali v UKC Maribor, kjer se za njegovo življenje še borijo.

Izbruhnil požar v stanovanjski hiši

Danes, ob 4.17 smo bili obveščeni o požaru, ki je izbruhnil v kurilnici ene od  stanovanjskih hiš v Ihovi. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče.  Po  nestrokovni  oceni  je nastalo za okoli 15.000 evrov materialne škode. Policisti, ki so opravili ogled so ugotovili, da je zagorelo v PVC kanti za smeti v predprostoru kurilnice, v katero so včeraj zjutraj odvrgli pepel iz peči,  ki  so jo očistili prejšnji večer. Med pepelom je bila žerjavica, ki je zanetila požar. O  svojih  ugotovitvah  bodo  policisti  s  poročilom  seznanili  pristojno tožilstvo.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine