4.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Policisti Policijske uprave Maribor so obravnavali 80 interventnih dogodkov; pod vplivom alkohola zletel s ceste

Policisti Policijske uprave Maribor so od 6. ure 16. 5. 2020, do 6. ure 17. 5. 2020, obravnavali 80 interventnih dogodkov, med temi:

–  21  prometnih  nesreč.  En  človek  se  je  lažje  poškodoval,  en se je poškodoval  huje.  Štirim  voznikom  smo  zaradi  storitve hujšega prekrška motorno vozilo zasegli.

–  zaradi  kršenja  javnega reda in miru smo posredovali 15 krat, od tega 7 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

–  kaznivih dejanj je bilo 9, med njimi 6 tatvin, dve ogrožanji varnosti in eno poškodovanje tuje stvari.

Pod vplivom alkohola zapeljal izven vozišča

36  letni voznik osebnega vozila je vozil po regionalni cest, iz smeri Trat v  smeri  Lenarta.  Ko je pripeljal v Zgornje Žerjavce, je v levem ovinku z vozilom zapeljal v desno na bankino, kjer je trčil v cestni smernik, nato v jarek,  kjer  je  po nekaj metrih s sprednjim delom vozila trčil v betonski propust. Voznik je bil preizkušen z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da ima v organizmu 0,72 mg/l alkohola. Na kraju so intervenirali gasilci in reševalci,  ki  so  hudo  poškodovanega  voznika  prepeljali v UKC Maribor. Policisti  PP  Lenart,  bodo  zoper voznika, ki je bil v vozilu sam, podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine