20.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 julija, 2021

Policisti Policijske uprave Koper so posredovali v 39 nujnih primerih; prijeli migranta

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 157 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi poškodbami in dve z lažjimi poškodbami. Zasegli so 6 vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 3 primerih.

Zasegi vozil

V Kopru so policisti včeraj zasegli pet skuterjev, vsi so bili predelani za doseganje večjih hitrosti.

Ob polnoči pa so v Kopru zasegli tudi osebni avto 28-letniku, ki je vozil v času veljavnega ukrepa prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Dopoldan smo bili obveščeni, da je v Piranu nekdo z osebnega avtomobila Porsche Macan ukradel vsa štiri alu platišča, z nameščenimi gumami znamke Michelin Latidude sport 3. Škode je za 3500 evrov.

Popoldan je na mejni prehod Starod pripeljal 22-letni državljan Španije, s potnim listom Španije in vozniškim dovoljenjem Mehike, za katero se je izkazalo, da je ponarejeno. Listino so mu zasegli, sledi kazenska ovadba.

Ob 16. uri smo dobili obvestilo, da po avtocesti proti Kopru vpelje osebni avto, ki ima predrti dve pnevmatiki. Policisti so izsledili 56-letnega voznika, ki je prehodno v predoru Kastelec trčil v predoru. Na DARS so preverili in ugotovili, da je trčil v odstavno nišo. Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,83 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo ukradel zaklenjeno električno kolo znamke Cube stereo hybrid, črno modre barve, vredno 2900 evrov.

Ob 22.20 so imeli policisti v Izoli, na Cankarjevem drevoredu, v postopku 25-letnega kolesarja. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,85 mg/l, v postopku je izročil tudi manjši PVC zavojček z zelenimi posušenimi delci (sum konoplja), ki so ga zasegli. Sledi mu hitri postopek z odločbo zaradi posesti konoplje, izdali pa so mu še plačilni nalog, ker je vozil brez luči, pri sebi ni imel osebne izkaznice in je vozil pod vplivom alkohola. Prepovedali so mu tudi nadaljnjo vožnjo.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper smo v zadnjih 24ih urah obravnavali enega ilegalnega migranta, in sicer državljana Alžirije, na območju PP Koper.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine