4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 50 nujnih primerih

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 127 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami.

Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine in en rop. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.

Popoldan so 14-letniku v Izoli zasegli moped Piaggio ZIP 25, ker je vozilo predelano, da razvije večjo hitrost kot je dovoljena – 60 km/h. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 20. uri je v Ilirski Bistrici padel 87-letnik z mopedom, ker je zapeljal na robnik. Oskrbljen je bil v zdravstvenem domu, sledi mu plačilni nalog.

Ob 21.25 so imeli policisti na Starodu (na izstopu iz države) v postopku 39-letnega državljana Italije, voznika kombiniranega vozila. Pri pregledu vozila je bilo najdenih več igel. Odrejen mu je strokovni pregled ali je pod vplivom psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, katerega je odločno odklonil, zato so ga pridržali so privedbe na sodišče.

Ob 22.24 smo prejeli informacijo, da od Strunjana proti Kopru zelo nevarno vozi voznik osebnega avtomobila. Prijavitelj je povedal, da je voznik pred njim vozil po sredini ceste, vijugal, ga hotel zriniti s ceste, prehiteval je v ovinku … Policisti so ustavili 26-letnega Ankarančana, ki je napihal

0.84 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah smo na območju Policijske uprave Koper obravnavali 17 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo (od teh so nam italijanski varnostni organi vrnili 1 osebo). Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 8 oseb, policisti PP Koper 4 osebe, policisti PP Kozina so ravno tako obravnavali 4 osebe, policisti PPIU Koper pa so obravnavali 1 osebo.

Obravnavan je bil tudi državljan Romunije, ki je v vozilu prevažal 4 ilegalne migrante: ob 22.27 so policisti v Materiji ustavili osebni avto Citroen, italijanskih registrskih številk, ki ga je vozil 30- letni državljan Romunije. V vozilu sta bila še dva državljana Irana in dva državljana Pakistana. Vozniku sledi kazenska ovadba.

Obravnavane osebe po državljanstvih:

– Afganistan 5,

– Iran 5,

– Pakistan 4,

– Maroko 2,

– Libija 1.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine