22.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah posredovali v 30 nujnih primerih

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah posredovali v 30 nujnih  primerih  in na številko “113” prejeli 134 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč, pri katerih je nastala premoženjska škoda, 2 osebi pa sta se  lažje  poškodovali. 

S  področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin, poskus  vloma v hišo in našli iskano vozilo. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 1 primeru.

Kriminaliteta in promet

V  Gračišču  so  koprski  policisti ob 10.23 našli in zasegli iskano osebno vozilo  Mercedes Benz C220, vredno 48.000 evrov. Vozilo, ki je bilo predmet kaznivega  dejanja  zatajitve,  je bilo vrnjeno oškodovani družbi iz Kopra. Policisti bodo o svojih ugotovitvah dopolnili že podano kazensko ovadbo.

V  Ankaranu  je  nekdo  v daljšem časovnem obdobju poskušal vlomiti v hišo, vendar mu to ni uspelo. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Ob 14.58 smo bili obveščeni, da je na avtocesti med Postojno in Ravbarkomando, prišlo do naleta dveh vozil. Prometni policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega vozila trčil v kombinirano vozilo s priklopnikom, v katerem sta bila dva konja. V nesreči nobena oseba ni bila poškodovana, lažje poškodovanega konja pa je že na kraju oskrbela veterinarka. Zaradi reševanja je na avtocesti nastal dolg zastoj, ki je segal vse do Golega vrha. Promet na avtocesti je bil v celoti sproščen ob 17.57. Povzročitelju prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

80-letna  voznica osebnega vozila je ob 16.32 v Rožicah izgubila oblast nad vozilom  in  trčila  v  hišo. V prometni nesreči sta bila lažje poškodovana tako voznica, kot tudi njen 83-letni mož. Zoper voznico je bil uveden hitri postopek z odločbo.

Sežanski  policisti  so  v  Dutovljah,  25-letniku  zasegli manjšo količino prepovedane  droge  konoplja.  Zoper  njega  so  uvedli so hitri postopek z odločbo.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24-ih urah na območju PU Koper ni bilo obravnavanih oseb, ki bi nedovoljeno prestopile državno mejo med R Hrvaško in R Slovenijo.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine