0.7 C
Ljubljana
sreda, 14 aprila, 2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 61 nujnih primerih

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 174 klicev.

Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in eno s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 8 tatvin in 1 vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.

Ponoči je nekdo v Portorožu s parkiranega osebnega avtomobila Mercedes ukradel vsa štiri kolesa. Mariborčan je oškodovan za 2000 evrov.

Popoldan smo potrdili identiteto ženske, ki je včeraj umrla v Izoli. Gre za 63-letno Ljubljančanko. Vzrok smrti bo potrdila obdukcija. (Iz včerajšnjega obvestila za javnost: Ob 17.47 so nas iz Reco obvestili, da so iz morja v Simonovem zalivu potegnili žensko truplo. Bila je v vodi do pasu, naenkrat se je zgrudila, kar je opazil reševalec iz vode. Reševalci so jo oživljali, vendar neuspešno. Zdravnica je potrdila smrt za enkrat neznane ženske. Odrejena je bila sanitarna obdukcija, ki bo potrdila vzrok smrti. Kriminalisti so danes z zbiranjem obvestil v fazi potrjevanja identitete.)

Na Šmarski v Kopru je nekdo iz odklenjenega avtomobila lastniku ukradel denarnico z dokumenti.

Ob 11. 43 smo dobili klic, da po avtocesti proti predoru na Črnem kalu v nasprotni smeri vozi kolesar. Policisti so čez nekaj minut izsledili 62-letnika, mu izdali plačilni nalog in ga napotili z avtoceste.

Vožnja v nasprotni smeri je izredno nevarna in prepovedana. Za kolesarje je prepovedana  tudi  sicer vožnja po avtocesti. Voznik, ki je obveščen, da mu po  avtocesti iz nasprotne smeri prihaja vozilo, naj takoj zmanjša hitrost, po  potrebi  vključi  smernike  in  vozi zelo previdno. Pelje naj po desnem prometnem pasu in naj ne prehiteva. Voznik, ki pelje v nasprotno smer in to ugotovi,  pa naj takoj ustavi vozilo (po možnosti izven vozišča in tako, da drugih ne ogroža) in obvesti policijo, ki bo ustrezno zavarovala kraj.

V Ankaranu je nekdo iz odprte sobe ukradel tablični računalnik Apple, vreden 450 evrov.

Popoldan so na mejnem prehodu Starod pri 58-letnem državljanu Hrvaške, vozniku tovornega vozila, odkrili ponarejeno CMR – listino o tovoru, ki jo v cestnem prometu uporablja navedeni voznik – izpolnjena je bila z lažno vsebino. S tem se je voznik izognil plačilu cestnine, s čimer je kršil tudi določila cestnoprometnih predpisov (omejitev prometa – lokalni promet).

Listino so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba (po KZ čl. 235/2) za kaznivo dejanje ponarejanje ali uničenje poslovnih listin. Izrekli so mu še globo, prav tako tudi podjetju.

Koprčan je izgubil denarnico z vsemi dokumenti in bančnimi karticami ter gotovino. Storilec, ki jo je našel, je uporabil plačilno kartico in z njo opravil najmanj trinajst nakupov v različnih trgovinah. Opravljal je brezstične nakupe v manjših zneskih.

Ob 22.10 je bila prometna nesreča v Pivki. 21-letni državljan BiH, prebiva v okolici Pivke, je vozil osebni avto po glavni cesti od Pivke proti Ilirski Bistrici. Ko je pripeljal z ravnega dela vozišča v ostri desni ovinek (pred vojašnico), hitrosti in načina vožnje ni prilagodil poteku ceste in svojim vozniškim sposobnostim, zato je na sredini ovinka zaradi neprilagojene hitrosti s celotnim vozilom zapeljal preko ločilne črte na nasprotno smerno vozišče. V tem trenutku je pravilno po svojem smernem vozišču iz smeri Ilirske Bistrice pripeljala 53-letna voznica osebnega avtomobila in se z vozilom umikala v desno. Povzročitelj je s sprednjim levim delom vozila čelno trčil v sprednji levi del njenega vozila. 53-letni voznici bodo policisti izdali plačilni nalog, ker ni uporabljala varnostnega pasu, prav tako tudi povzročitelju. Povzročitelju pa sledi tudi kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami. Odrejen je bil strokovni pregled za oba voznika. 53-letna voznica iz Pivke se je v nesreči huje poškodovala, odpeljali so jo v UKC Ljubljana (poškodbe glave več zlomov in ran), tudi povzročitelj je po prvih podatkih huje poškodovan in je bil odpeljan v SB Izola.

Ob 1.40 uri so policisti v Portorožu ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je bil 0,82 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali16 ilegalnih migrantov, vse na območju PP Ilirska Bistrica:

– 4 Tadžikistan

– 2 Bangladeš

– 2 Afganistan

– 2 Turčija

– 2 Kosovo

– 2 Srbija

– 1 Iran

– 1 Irak

Ob 4.55 uri iz PMP Jelšane v Slovenijo vstopila dva državljana Hrvaške (oba stara 27 let) z dvema osebnima avtomobiloma. Oba sta povedala policistom, da gresta v Trst k očetu. Policisti so ju ustavili na cesti proti Podgradu.

V enem od vozil sta bila, poleg voznika, še dva državljana Kosova in dva državljana Srbije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Vsi postopki še potekajo.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine