11.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 39 nujnih primerih

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 110 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami.

Zasegli  so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in  en  vlom.  Zaradi  kršitev javnega reda in miru pa so intervenirali v 2 primerih.

V Kopru je nekdo iz pisarne ukradel mobilni telefon Apple, tip IPhone XS, vreden 600 evrov.

Popoldan so policisti v Kopru 17-letniku zasegli moped. Na tehničnem pregledu je bilo namreč ugotovljeno, da presega največjo dovoljeno hitrost oz. je predelan.

Danes zjutraj pa so policisti v Rižani ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, in so pretečene. Poleg tega voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Akcija alkohol in droge

V petek, 6. novembra, se je začela akcija alcohol & drugs, danes pa bo na celotnem območju Policijske uprave Koper potekal poostren nadzor, v katerem bodo policisti največ pozornosti posvetili pijanim voznikom. Vsakemu kršitelju cestnoprometnih predpisov bodo odredili preizkus alkoholiziranosti. Glede na to da so dnevi postali zelo kratki, noči pa dolge, bodo izvajali nadzor tudi nad pešci in kolesarji.

Nujna zimska oprema

Policija: Pa ne pozabite! V nedeljo, 15. novembra, nastopi dan, ko morajo biti vsa vozila v cestnem prometu opremljena z zimsko opremo.

Za spoštovanje ukrepov

Policija: Poleg  tega pozivamo tudi k doslednemu spoštovanju vseh predpisanih ukrepov za  preprečevanje  širjenja nalezljive bolezni COVID-19, saj bodo policisti nadzirali tudi to.

Ilegalne migracije

Obravnavani ilegalni migranti na območju PU Koper v zadnjih 24ih urah:

Na območju PP Ilirska Bistrica so policisti obravnavali tri državljane Albanije, na območju PP Sežana pa državljana Pakistana.

Ob 16. uri so policisti v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto, italijanskih registrskih številk, ki ga je vozil 29-letni državljan Italije. V vozilu so bili še štirje državljani Afganistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine