13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 107 nujnih primerih; nevarnost požarov

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 107 nujnih  primerih  in  na  številko 113 prejeli 488 klicev. Obravnavali so 5 prometnih  nesreč,  v  katerih  je nastala premoženjska škoda. Zasegli so 4 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin in 4 vlome. Zaradi kršitev  javnega  reda in miru so intervenirali v 15 primerih. V nedeljo je zagorelo kar šestkrat.

3. 4. 2020

Na Kvedrovi v Kopru so policisti zasegli osebni avto 59-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Popoldan so v poostrenem nadzoru na počivališču Risnik policisti ustavili 25-letnega Izolana, pri kateremu je bil hitri test za droge pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled na mamila, ki ga je odklonil, sledi odvzem vozniškega dovoljenja in obdolžilni predlog.

Ob 21.20 so v Spodnjih Škofijah ustavili 42-letnega državljana Italije z mopedom. Voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog in predlog ZIRS zaradi kršitve odloka o omejitvi gibanja. Napoten je bil nazaj v Italijo.

4. 4. 2020

Nekdo je vlomil v skladišče in v avtomat s prigrizki v kamnolomu Laže. Odnesel je več artiklov iz avtomata.

V Koštaboni je popoldan 38-letniku zaradi vetra ušel ogenj iz nadzora. Pogorela je trava in robidovje, vendar škoda ni nastala. Gasilci so požar pogasili. Zaradi kršenja Odredbe o prepovedi kurjenja mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14.40 je v eni od koprskih trgovin zaradi suma tatvine varnostnik pridržal moškega. Pred prihodom policistov na kraj je ta postal agresiven. Policisti so izvedli postopek z 42-letnikom, ki je ukradel za 195 evrov izdelkov, zatem pa še grozil zaposleni. Sledi mu kazenska ovadba za tatvino in plačilni nalog po Zjrm, ZOIzk in ZZasV, ker ni upošteval odredbe varnostnika.

Na Ulici Vena Pilona v Kopru je nekdo iz kleti ukradel dva mopeda. Prvi moped je znamke Tomos, tip A3 MS, z nameščeno reg. tablico KP DI-33, rdeče barve, drugi pa je moped znamke Tomos, znamke Flexer 25, z nameščeno reg. tablico LJ 2H-S8, moped je zelene barve. Skupaj sta vredna 1100 evrov.

Popoldan so v Hrvatinih ustavili voznika mopeda, 17-letnega državljana BiH, ki prebiva v Ankaranu. Sledi mu obdolžilni predlog zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in poteka registracije, zaradi kršitve odloka o gibanju pa predlog drugemu prekrškovnemu organu (ZIRS).

V Ankaranu je zvečer pes last 45-letnice napadel in ugriznil domačina in njegovega psa. Oba sta poškodovana. Lastnica psa je dobila plačilni nalog po ZZIV, podano je bilo obvestilo VURS.

5. 4. 2020

Ob  2.22  je  občan  v  Portorožu  opazil,  da  je razbito steklo v enem od hotelov.  Policisti  so  na  kraju  ugotovili,  da  je  storilec še vedno v objektu.  Prijeli so 45-letnika iz Izole, ki je v hotelu razbil več vrat in izpraznil  več gasilnih aparatov. Kazal je znake nerazumnega ravnanja, zato je  bil  na kraj poklican zdravnik. Napoten je bil domov, sledi mu kazenska ovadba in predlog za uvedbo postopka na ZIRS.

Ob 2.43 so v Izoli ustavili osebni avto, ki ga je vozil 30-letni Koprčan. Odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,80 mg/l izdihanega zraka. Odrejeno mu je bilo pridržanje. Pri sebi je imel električni paralizator, katerega so mu zasegli po ZOro-1. Sledi mu obdolžilni predlog, hitri postopek in predlog ZIRS.

Dopoldan so policisti v Postojni ustavili domačina, ki je z osebnim avtomobilom vozil po nasprotni strani. Izdan mu je bil plačilni nalog po 38/6 ZPrCP, prav tako pa mu je bilo zaradi tega po 113/a ZP-1 odvzeto vozniško dovoljenje.

Ob 11.40 s policisti v Luciji ustavili osebni avto, ki ga je vozil 26-letni državljan Srbije, v vozilu pa sta bila še dva potnika, oba državljana Srbije. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik neprijavljen prebiva v Luciji, en sopotnik pa pri sebi ni imel dokumenta, s katerim bi lahko policista potrdila njegovo identiteto. Vsi trije so bili povabljeni na policijsko postajo, kjer so izvedli postopek zaradi kršitve ZPPreb-1 in Ztuj-1. Voznik je vozil v času trajanja ukrepa prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije. Vsi so kršili tudi Odlok Vlade
RS o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja na javnem kraju. Izdani plačilni nalogi po 49/1-1 ZPPreb, po 144/3 ZTuj, zaseženo vozilo Mercedez, vozniku sledi še obdolžilni predlog.

Ob 13.50 so na Industrijski cesti v Izoli ustavili 54-letnega Koprčana, kateremu je alkotest pokazal 0,67 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog.

Požari:

– Dopoldan je na Fornačah kuril domačin. Gasilci so pogasili približno 200 m2 suhe trave, ki je zagorela, materialne škode ni bilo. Občinski redar je izvedel ukrep zoper kršitelja zaradi kurjenja v času prepovedi.
– Na koncu Krajne vasi, kjer je divje odlagališče, je bil požar. Na kraj so napotili gasilce, ki so požar pogasili, materialna škoda ni nastala. Na kraju ni bilo nikogar, vzrok se še ugotavlja.
– Popoldan je zagorelo v zagonu pri Postojni. Domačin je v gozdu kuril odpadno vejevje, pri čemer pa se je požar nekontrolirano razširil na podrast. Zgorelo cca 2,5 ha podrasti. Požar so pogasili gasilci PGD Postojna in Studeno. Materialna škoda ni nastala, v skladu z Zakonom o gozdovih (čl. 77b) bo podan predlog drugemu prekrškovnemu organu.
– Nekdo je kuril v Piranu. Redarji in gasilci so ugotovili, da je bil manjši ogenj pri hiši, ki so ga pogasili.
– V Planini so se vžgale saje v dimniku. Požar so pogasili.
– V Ankaranu je nekdo vlomil v hišo in ukradel gotovino.

6. 4. 2020

V  Luciji je nekdo vlomil v salon. Ukradel je 20 evrov, prenosni računalnik znamke Lenovo in tablični računalnik znamke Samsung.

V  Šalari  na  parkirišču  pri  vrtcu  so  odkrili ukraden osebni avto Ford Turneo.  Vozilo  je  zaklenjeno, ni vidnih poškodb. Avto je bil ukraden 30. 10. 2019 v garažni hiši na Krožni. Zadeva se še preverja.

Policija opozarja in svetuje

Policija: Opozarjamo,  da  se  ne  zadržujte  na  javnih mestih in površinah in da ne zapuščate  območja  občine,  v kateri bivate, razen če imate zato upravičen razlog!  Samo  v  primeru,  da bomo vladno odredbo vsi dosledno spoštovali, lahko  zajezimo  in preprečimo širjenje virusa SARS-Cov-2, ki povzroča hudo bolezen Covid-19.

Staršem  ponovno  svetujemo,  da  se  pogovorijo  s  svojimi  otroki in jim predstavijo  pomembnost  odrejenih  ukrepov. Ugotavljamo namreč, da so prav mladi tisti, ki največkrat kršijo prepoved združevanja. Policisti bodo še najprej dosledno ukrepali proti vsem kršiteljem prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah.

Za  nasvet policije v času koronavirusa pokličite na telefonsko številko 01 514 70 01

Da bi z nasveti pomagali ljudem, ki se zadnje dni pogosto obračajo na nas z vprašanji o novih ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, so vzpostavili posebno kontaktno telefonsko številko in e-naslov.

Kontaktna telefonska številka je 01 514 70 01. Pokličete nas lahko vsak dan, tudi ob sobotah in nedeljah, med 7. in 19. uro.

Lahko pa njim tudi pišete, in sicer na elektronski naslov
mailto:[email protected]@policija.si.

Prisluhnili vam bomo in vam poskušali v čim krajšem času odgovoriti na vaša vprašanja, ki se nanašajo na delo policije, oziroma vam pomagati s koristnimi informacijami in nasveti.

Opozorilo! Za primere, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje policije, nas pokličite na telefonsko številko policije za klic v sili 113.

Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine