17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Policisti Policijske uprave Koper so posredovali v 53 nujnih primerih

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 53 nujnih  primerih  in  na  številko 113 prejeli 193 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami.  Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali dvakrat.

Občan je policijo obvestil, da na cesti od Gradišča proti Kozini osebni avto italijanskih registrskih številk prehiteva kolono tovornih vozil v škarje. Policisti so ustavili vozilo, ki ga je peljal 50-letni državljan BiH. Izdali so mu plačilni nalog zaradi nepravilnega prehitevanja preko polne črte ter kolone vozil. Globo je plačal na kraju.

V Izoli je nekdo otroku ukradel nezaklenjeno kolo znamke MUDDY FOX, črne barve z rdečimi in črnimi črtami, vredno 150 evrov.

Ob 22.40 so policisti pri Kampelu zasegli kolo z motorjem vozniku z okolice Kopra, ki je napihal 0,64 mg alkohola v litru izdihanega zraka, poleg tega ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ob 0.36 ustavljen pa so v Bertokih ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen alkotest pokazal 0,65 mg/l.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od srede, 3. 6. 2020 od 6.00 ure, do četrtka, 4. 6. 2020 do 6.00 ure, obravnavali skupno 16 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Od tega so nam italijanski varnostni organi vrnili 4 osebe, ostalih 12 oseb pa so obravnavali na različnih PE PU Koper. Tako so policisti PP Ilirska Bistrica obravnavali 11 oseb, policisti PP Kozina pa 1 osebo.

Obravnavane osebe po državljanstvih:

– Pakistan 11,

– Afganistan 2,

– Turčija 2,

– Sirija 1.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine