9.1 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Policisti pokukali v deželo cvička: namesto vinske trte so našli nasad marihuane

Policisti  PP Šentjernej so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo  Okrožnega sodišča Novo mesto in dne 21. 9. opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 31-letne  osumljenke  iz  okolice  Šentjerneja.

 

Med hišno preiskavo so našli in zasegli 46 rastlin visokih do 2,4 metra in okoli 1 kg posušenih  rastlinskih delcev, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano konopljo.  Zasegli  so  tudi brizgalko in manjšo posodo s snovjo, za katero prav  tako  obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Policisti so zasežene predmete poslali v analizo, na podlagi katere bo izdelano strokovno mnenje.

Po zaključeni preiskavi bodo zoper osumljenko na pristojno tožilstvo podali kazensko  ovadbo  zaradi  kaznivega  dejanja  neupravičene  proizvodnje  in prometa   s   prepovedanimi  drogami,  nedovoljenimi  snovmi  v  športu  in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Identiteto osumljenje za zdaj niso sporočili, a čisto mogoče je, da gre morda za katero od kolesarskih protestnic…

O podobnem kaznivem dejanju poroča tudi PU Murska Sobota. Na podlagi odredbe sodišča so policisti PP Gornji Petrovci včeraj opravili hišno preiskavo pri 57-letnem občanu iz območja Goričkega. Med preiskavo so našli in zasegli 21 sadik rastline zelene barve v višini od 135 cm do 290 cm, 11 vejic rastlin zelene barve in 2 PVC vrečki s posušenimi vršički zelene barve.

Po pridobljenem poročilu o preiskavi s strani NFL bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen zapora v trajanju 1 do 10 let.

Zadnje novice

Sorodne vsebine