13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Policisti opozarjajo na previdnosti pri (samo)fotografiranju

Gorenjski policisti so bili pozvani k preverjanju nesreče na Triglavu, v kateri si je oseba zlomila roko, zaradi česar je bila potrebna intervencija vojaškega helikopterja in gorskih reševalcih.

Planinka je tako dosegla vrh Triglava in ta dogodek želela ovekovečiti s fotografijo. A pri tem je bila tako neprevidna, da se je pri fotografiranju blizu miniaturne replike Aljaževega stolpa spotaknila in padla. Z vojaškim helikopterjem je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo.

Policija si tako želi, da so planinci pri tem početju zelo zelo previdni, sploh če gre za vrhove, kjer je iz vseh strani možen padec več sto metrov naravnost v globino. Dejstvo je, da je fotografiranje in objavljanje fotografij pri podvigih zelo priljubljeno, vendar opozarjamo, da imajo lahko na zahtevnih in nevarnih terenih hude posledice. Na terenu, kot je Triglav in še kje, so lahko npr. nevarna skupinska fotografiranja na razmeroma majhnem prostoru, pride lahko do nenamernega spotikanja ali prerivanja, premikanja
posameznikov ali skupine zato, da bi bil nekdo v kadru in posledično do padcev, nevarno je tudi buljenje v telefon in brezglavo premikanje, selfiji itd.

Zato pazite, kje, kdaj in kako to počnete!

Zadnje novice

Sorodne vsebine