14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Policisti odkrili in zasegli dve ukradeni vozili znamki mercedes

Danes, ob 0.45 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje iz naše države izstopal voznik osebnega avtomobila, 48-letni državljan Turčije, ki biva v Nemčiji.

 

Med mejno kontrolo so policisti ugotovili, da je bil osebni avtomobil znamke Mercedes Benz GL 350 CDI BLUETEC 4matic, l. 2011, srebrne barve, nemških registrskih oznak, ki ga je vozil, leta 2014 ukraden v Litvi.

Policisti so vozniku, ki ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, vozilo zasegli.

Osumljenec je policistom pojasnil, da je vozilo kupil v avtohiši v Nemčiji za 22.300 evrov, čeprav je dejanska vrednost vozila okoli 36.000 evrov. Vozilo je nameraval prepeljati v eno od avtohiš v Gruziji, kjer bi vozilo preprodali.

Podobno odkritje so policisti zabeležili tudi na  mejnem prehodu Obrežje, kjer je na izstop iz Slovenije čakal srbski voznik tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov. Policisti so opravili mejno kontrolo   in   med  preverjanjem  v  schengenskem  informacijskem  sistemu ugotovili,  da je bil eden izmed naloženih avtomobilov – Mercedes E200 CDI, ukraden  v  Italiji.  Avtomobil  so  zasegli  in  o  ugotovitvah  seznanili pristojno tožilstvo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine