10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Policisti nad uporabo mobitela med vožnjo

Raziskave in opažanja kažejo, da se uporaba mobilnih telefonov v prometu povečuje, prav tako se njihova uporaba spreminja z običajnega telefoniranja tudi na pošiljanje sporočil, brskanje po spletnih straneh ali objavljanje na družabnih omrežjih.

Vozniki med vožnjo vse več uporabljajo tudi tablice, prenosne računalnike, GPS in ostale naprave, ki prav tako zmanjšujejo vidno zaznavanje voznikov. Takšno ravnanje voznikov ima velik negativni vpliv na potek prometa in prometno varnost.

V času od 14. do 27. januarja 2019 poteka nacionalna akcija o nevarnosti uporabe mobilnih telefonov med vožnjo “Mobilni telefoni v prometu”, ki jo koordinira Javna agencija RS za varnost prometa, pod skupnim sloganom “Vozimo pametno!”. Gre za interdisciplinarno akcijo v kateri, poleg različnih subjektov, sodeluje tudi Policija.

Nacionalna akcija ima opredeljena dva cilja: zmanjšati stopnjo uporabe mobilnega telefona med vožnjo ter povečati stopnjo zavedanja voznikov in voznic o nevarnosti uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

V času akcije bodo tudi na območju PU Maribor bistveno povečali nadzor nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Zraven tega bomo v torek, 22. 1. 2019, med 7. in 14. uro izvedli obsežen poostren nadzor s tega področja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine