16.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Policisti na Štajerskem med drugim ujeli šest nezakonitih migrantov

Policisti Policijske uprave Maribor so v času od 7. ure 23. 2. 2019 do 7. ure 24. 2. 2019, beležili 89 interventnih dogodkov. Zaradi storitve hujšega prometnega prekrška so zasegli eno vozilo.

 

Na območju Policijske postaje Rače so policisti v enem od podjetij obravnavali nesrečo pri delu, pri kateri je bila zaradi poškodbe z električnim tokom hudo telesno poškodovana ena oseba. Delavec je opravljal delo v elektroomarici, v kateri so ločilke izmeničnega električnega toka. Dve ločilki je odklopil, pri tem pa je prišlo do iskrenja in ognja, kar je imelo za posledico poškodbo osebe. Policisti bodo po zbranih obvestilih na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Na območju Policijske postaje Ptuj so policisti obravnavali nesrečo pri delu v gozdu pri podiranju dreves. Pri tem se je ena oseba hudo telesno poškodovala. Policisti bodo po zbranih obvestilih na pristojno državno tožilstvo podali poročilo.

Na območju Policijske uprave Maribor je bilo v zadnjih 24 urah pri nedovoljenem prehodu državne meje obravnavanih pet državljanov Alžirije in en državljan Afganistana.

Policisti so opravili tudi varovanje javne prireditve na območju Maribora. Na prireditvi je prišlo do uporabe pirotehničnih sredstev. Zoper organizatorja prireditve sledi ustrezen ukrep. Eni osebi je bilo zaseženo neuporabljeno pirotehnično sredstvo, izdan mu je bil plačilni nalog in izrečen ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Prav tako je prišlo do dveh drugih kršitev javnega reda in miru. Zoper kršitelje bodo policisti ustrezno ukrepali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine