15.3 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Policisti na protestu ugotovili tri kršitve zakona o javnih zbiranjih in eno s področja javnega reda

Policisti so na petkovem protestu, ki je potekal v Ljubljani, zaradi zagotovitve varnosti za promet zaprli nekaj ulic v okolici. Pri varovanju shoda so ugotovili tri kršitve zakona o javnih zbiranjih in kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Protest, ki ni bil prijavljen, je potekal mirno.

Protestniki so se okoli 19. ure začeli zbirati na Prešernovem trgu, nato pa odšli do Trga republike, kjer se je po ocenah policije zbralo okoli 2500 oseb. “Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah,” so navedli.

Protest, ki se je končal ob 23.30, je po oceni policije potekal mirno, policisti pa nadaljujejo z zbiranje obvestil glede dogodka in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.

Na petkovem 22. protestnem shodu v Ljubljani so se protestniki odpravili pred parlament, kjer je DZ obravnaval interpelacijo notranjega ministra Aleša Hojsa. Poleg njegovega odhoda so zahtevali odstop vlade v celoti, stavbo parlamenta pa obkolili z baklami.

Zadnje novice

Sorodne vsebine