13.9 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Policisti na petkovem protestu vozniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo

Policisti so na petkovem protestu v Ljubljani ugotovili 13 kršitev prepovedi zbiranja na javnih mestih in kršiteljem izrekli opozorila. Ob ugotavljanju identitet 38 oseb so ugotovili eno kršitev zakona o javnih zbiranjih in sedem kršitev prometne zakonodaje. Vozniku brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli vozilo, so sporočili s policije.

Kot so navedli na ljubljanski policijski upravi, so policisti na območju centra Ljubljane v petek opravili varovanje neprijavljenega shoda. Okoli 19. ure so se udeleženci v nekaj desetih osebnih vozilih zbrali pred stavbo državnega zbora, nato pa krožili po okoliških ulicah do približno 20. ure.

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah.

Pri varovanju shoda so policisti ugotavljali identiteto 38 oseb. Zoper osebo, ki je kršila zakon o javnih zbiranjih, vodijo vodijo prekrškovni postopek. Ugotovili so tudi sedem kršitev zakona o pravilih cestnega prometa, zakona o motornih vozilih in zakona o voznikih. V dveh primerih so kršiteljema izdali plačilni nalog, vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli vozilo, ostalim pa so izrekli opozorila.

Policisti še naprej zbirajo obvestila in če bodo dodatno zaznali prekrške ali kazniva dejanja, bodo ukrepali v skladu z zakonodajo.

V petek so se protestniki že drugi teden zapored zaradi omejitvenih ukrepov odpravili na ljubljanske ulice v avtomobilih. Predvideno je bilo kroženje po Slovenski in Barjanski cesti, pri čemer je bilo tokrat v anonimnem pozivu k protestom zapisano, naj protestniki spoštujejo cestno-prometne predpise in ne hupajo v neposredni bližini policije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine