10.8 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

Policisti na območju Policijske uprave Maribor 98 posredovali s policijskimi patruljami

Policisti  Policijske  uprave  Maribor, smo v času od 6 ure 17.1.2020, do 6 ure 18.1.2020,  na interventno telefonsko številko 113, sprejeli skupno 250 telefonskih  klicev,  od  tega  98  takšnih,  ki  so zahtevali posredovanje najmanj ene policijske patrulje na kraju dogodka.

Ob  svojem  rednem  delu,  smo  beležili  še  naslednje posebej izstopajoče dogodke :

Obravnavanih  je  bilo  26 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine.

Na področju javnega reda in miru, smo obravnavali 6 kršitev na javnem kraju in 3 kršitve v zasebnih prostorih.  Pridržanih kršiteljev tokrat ni bilo.

Na  področju  prometa  je  bilo obravnavanih skupno 26 prometnih nesreč, od tega  tri  nesreče  s telesnimi poškodbami, v kateri so se trije udeleženci lažje telesno poškodovali.

Nekaj  po  drugi  uri  danes zjutraj smo bili obveščeni, da po avtocesti iz smeri  Maribora  proti  Šentilju,  po  nasprotni  strani smeri vožnje, vozi osebno vozilo znamke Mercedes. Voznik osebnega vozila je bil nekaj minut po prejetem  klicu  zaustavljen  na  prehitevalnem  pasu  avtoceste na območju Šentilja,   kjer  je pri zaustavljanju še trčil v službeno vozilo policije, na  srečo  pri  tem  ni  bil nobeden od udeležencev telesno poškodovan. Pri nadaljnji  kontroli  voznika  in  vozila  je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil  pod  vplivom  alkohola, da je vozil neregistrirano vozilo in imel na avtomobilu nameščeni različni registrski tablici, prav tako je vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo kršitelju zaseženo, prav tako pa bo  zoper  njega  podana  kazenska  ovadba  na  pristojno  Okrožno  državno tožilstvo.

Včeraj  ob  18.27  uri  smo  bili  obveščeni  o požaru stanovanjske hiše na območju  Ptuja.  Na  kraju  so že posredovali gasilci, ki so požar omejili, vendar   je  zgorela  celotna  mansardna  stanovanjska  površina  skupaj  z ostrešjem  objekta.  V  požaru  ni bil nobeden telesno poškodovan, je pa po nestrokovni  oceni  nastala  večja premoženjska škoda, ki se po nestrokovni oceni   giblje   okoli   60.000   evrov.   Na   kraju   še   vedno   poteka kriminalistično-tehnični  ogled  pogorišča,  saj  vzrok  požara zaenkrat še ni ugotovljen.

Vir: Policijska uprava Maribor

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine