13 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Policisti na območju PU Ljubljana so posredovali v sto dogodkih s področja kriminalitete

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 394  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali 100 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  126  dogodkov  in s področja prometne varnosti 107 dogodkov.

Policisti  so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 22 tatvin, 13 vlomov   (v   devetih   primerih  je  ostalo  pri  poskusu)  in  4  primere poškodovanja  tuje  stvari.  Prav  tako  so  posredovali  v štirih primerih nasilja  v  družini,  kjer  zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  21  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  6  nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 28 krat na  javnem  kraju  (2  osebi  sta  bili  pridržani)  in  11 krat v zasebnem prostoru.

Med  17.  7.  2020,  od  6.  ure  in  19.  7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju Starega Brega, Tomišlja, Grglja, Gornih Ložin Blok in Ljubljane izsledili  in  prijeli 64 tujcev (drž. Maroka, Tunizije, Kube, Pakistana in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

V  okolici Grosupelj je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Cult, bele barve. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Na  Viču  je  neznani  storilec  vlomil  v  vrtno lopo, od koder je odtujil kantico z gorivom. Lastnika je oškodoval za okoli 50 evrov.

V  Šiški  je  bilo  vlomljeno  v  gostinski  lokal,  od  koder  so odtujili menjalnino. Povzročeno je bilo za okoli 550 evrov škode.

Pri vlomu v stanovanje prijet osumljenec: V  petek  okoli  17.  ure je 29 letni osumljenec v družbi še dveh neznancev vlomil   v  stanovanje na območju Grosupelj, ter iz njega odtujil alkoholne pijače.  Pri tem so ga zalotili in zadržali občani. Policisti so osumljenca prijeli  in  ga  pridržali.  Nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega  dejanja  velike  tatvine,  o  vseh  ugotovitvah  pa bo obveščeno pristojno  državno  tožilstvo. Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan za podobna kazniva dejanja.

Požar v Domžalah

Danes  ponoči  smo  bili  obveščeni  o  požaru  treh zabojnikov za smeti na Kopališki  cesti  v  Domžalah. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili,  in  policisti,  ki  so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Vzrok  požara še ni znan. Ogenj je uničil vse tri zabojnike, poškodovana pa je  bila  še  fasada in steklo bližnjega objekta. Vzrok požara v katerem je nastalo  okoli  2.000  evrov  škode  še  ni  znan.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem  obvestil  zaradi  suma  kaznivega  dejanja  povzročitve  splošne nevarnosti, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Prometna varnost

Včeraj,  okoli 10. ure se je na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj v smeri  Celja  zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih  vozil.  Po  do  sedaj zbranih obvestilih je voznik, ki je vozil po voznem  pasu  avtoceste iz neznanega vzroka zapeljal najprej desno, nato pa levo  na  prehitevalni  vozni  pas,  kjer  je  trčil v vozilo, ki je vozilo pravilno  po  tem  pasu.  Po trčenju ga je odbilo v levo kjer je trčil še v sredinsko  kovinsko  odbojno ograjo. V prometni nesreči je bil voznik lažje telesno  poškodovan. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana. Policisti  nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil glede prometne nesreče, kjer bodo  ugotavljali  tudi  tehnično  brezhibnost  vozila.   Po  vseh  zbranih obvestilih bodo izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 11.30 se je v naselju Krajno brdo zgodila prometna nesreča, v kateri  je bil samoudeležen motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik  zaradi  neprilagojene hitrosti trčil v hišo ob cesti. Pri tem se je lažje  telesno  poškodoval  in  je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. V postopku so policisti ugotovili da cross motorno kolo, ki ga je vozil ni registrirano. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj,  ponoči  se je na Roški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v  kateri  je bil samoudeležen  osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti  zapeljal  s  ceste,  trčil  v drevo, vozilo pa je se prevrnilo na streho.  Pri  tem  se  je  voznik  lažje  telesno poškodoval. V postopku je preizkus  alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.85 mg/l alkohola v izdihanem zraku.  Policisti  so  mu  izdali plačilni nalog, zoper njega bo podan tudi obdolžilni predlog na sodišče.

Včeraj,  okoli 17. ure  se je na Obvozni cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v kateri je bil samoudeležen  kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti  padel  in  se  lažje  telesno  poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti  pri  njem  pokazal 0.94 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so mu  izdali plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine