19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Policisti na območju PU Ljubljana obravnavali 33 dogodkov s področja kriminalitete, 21 s področja javnega reda in miru ter 30 s področja prometne varnosti; prijeli tudi nezakonite migrante

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 91  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih  so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  33 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  21  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 20 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 4  tatvine,  8 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja  tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v   družini,   v   enem   primeru  so  kršitelju  izrekli  ukrep  prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 5 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. S  področja  kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 8 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Med 2. 1 .2020, od 6. ure in 3. 1. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave  Ljubljana  med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Prigorice,  Črnega  Potoka,  Vrta,   Višnje  Gore in Ljubljane izsledili in prijeli  8  tujcev  (drž.  Maroka  in  Egipta), ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

V  Šiški   je  bilo  vlomljeno  v  stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.

V  Mostah   je  bilo  vlomljeno  v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil  gotovino  in  druge  vrednejše  predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V  centru  Ljubljane je bilo vlomljeno v dva gostinska objekta, od koder je bila odtujena gotovina. Skupno je nastalo za okoli 1.200 evrov škode.

V okolici Kamnika je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder neznani storilec odtujil mesne izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 1.700 evrov.

Včeraj, nekaj po 17. uri je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o tatvini denarnice na Zaloški cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je do sedaj neznani moški na kolesu pripeljal za oškodovancem in mu iz ramen strgal torbico iz katere je nato vzel denarnico, torbico pa odvrgel. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis neznanca:  moški, star 35 do 45 let, oblečen v črna oblačila s kapuco, ki  jo  je  imel  preko  glave  in črne hlače. Vozil kolo neznane znamke in barve.

Prometne nesreče

Včeraj,  okoli  19.30 se je na Barjanski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v  kateri  so  bili udeleženi vozniki štirih osebnih vozil. Po do sedaj  zbranih  obvestilih  je  do  nesreče  prišlo,  ker  je voznik zaradi neprilagojene  hitrosti  trčil  v vozilo pred seboj. Slednje je trčilo še v vozilo  pred  njim. Vozilo povzročitelja je po trčenju zaneslo na nasprotno stran  ceste,  kjer je vanj trčilo še vozilo, ki je pripeljal nasproti. Pri tem  so  se  poleg povzročitelja lažje telesno poškodovali štirje potniki v njegovem  vozilu in ena izmed udeleženih voznic. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj,   nekaj  po  17.  uri se je na cesti Marno – Rimske Toplice zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec.  Po  do sedaj zbranih obvestilih je pešec hodil po središču smernega vozišča,  pri  tem pa ga je oplazil voznik z osebnim vozilom. Pešec se je v prometni  nesreči  lažje  poškodoval  in  je bil odpeljan v Splošno bolnico Trbovlje. Glede prometne nesreče policisti še zbirajo obvestila.

Vožnja pod vplivom alkohola

Danes ponoči je Policijska uprava Ljubljana prejela obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznika Hyundaia na območju Šiške. Policisti so voznika izsledili in ustavili ter opravili postopek, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0.71 mg/l). Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine