16.5 C
Ljubljana
sobota, 30 septembra, 2023

Policisti na neprijavljenem shodu pridržali nekaj oseb

Piše: Kronika24ur.si

Danes so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda, ki se je pričel okoli 15. ure in je potekal najprej na Kongresnem trgu, kjer se je do 17. ure zbralo okoli štiri tisoč ljudi.

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Pri varovanju so sodelovale različne policijske enote tako z območja Ljubljane kot drugih policijskih uprav, posebna enota policije, konjenica, policisti vodniki službenih psov in letalska policijska enota.

Okoli 17.30 se je skupina razdelila in so udeleženci v več skupinah odšli tako v smeri ob Ljubljanice kot tudi v drugih smereh po širšem centru Ljubljane. Udeleženci shoda so bili večkrat pozvani naj ne ogrožajo varnosti prometa. Ker ukazov niso upoštevali in je bil javni red in mir huje kršen (uporabljena so bila tudi pirotehnična sredstva) ter oviran promet, je bil nekaj pred 18. uro shod razpuščen.

Nekaj oseb je bilo na podlagi Zakona o nalogah in pooblastilih policije pridržanih, za čas trajanja shoda, predvsem zaradi kršenja javnega reda in miru in neupoštevanja ukazov policistov. “Zbiranje obvestil se trenutno še izvaja, zato vam podrobnih podatkov še ne moremo posredovati. Podatki o izvedenih ukrepih, zaznanih kršitvah ter drugih kaznivih ravnanjih bodo sporočeni jutri,” so sporočili iz PU Ljubljana.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine