24.3 C
Ljubljana
petek, 9 junija, 2023

Policisti mirili razgrajače, eden od njih tudi mahal z nožem in poškodoval več ljudi

Piše: C. R.

Policisti PU Novo mesto so minuli konec tedna obravnavali tri kršitve javnega reda in miru na javnem kraju in tri v zasebnem prostoru.

V soboto dopoldne so novomeški prometni policisti posredovali na karteljevskem klancu, kjer je na avtocesti prišlo do prepira med uslužbencema dveh avtovlek, ki se nista mogla sporazumeti, kdo bo odpeljal tovornjak, ki je na avtocesti obstal v okvari. Po prvih ugotovitvah kaže, da sta se najprej sprla, nato pa menda izmenjala nekaj udarcev. Policistom sta razložila vsak svojo verzijo dogodka, tako da si bodo policisti pred izdajo plačilnega naloga vzeli še nekaj časa in pregledali posnetke avtocestnih kamer.

V zgodnjih nedeljskih urah so policisti posredovali v Trebnjem, kjer naj bi prišlo do pretepa mladostnikov. Razen lažje poškodovanega 18-letnika so se akterji dogodka razbežali pred prihodom policije in jih še iščejo. Za vsaj dva bodo uvedli postopek zardi kršitve javnega reda in miru.

Krški policisti so v nedeljo popoldan pridržali 52-letnika iz Krškega, ki je pijan kršil javni red in mir in klub opozorilom s kršitvijo ni prenehal. Kot se je izkazalo, naj bi se 52-letnik, vidno opit, po mestu sprehajal z nožem, grozil mladim na igrišču, da tam nimajo kaj početi ipd. Ko so prišli policisti, je kričal še nanje in želel obračunati s prijavitelji. Ker ni šlo drugačen, so ga vklenili in odpeljali v pridržanje v prostore policijske postaje. Med postopkom so mu zasegli tudi škatlico s zeleno rjavimi rastlinskimi delci.

V soboto popoldne so policisti posredovali na Poganški ulici v Novem mestu, od koder je več oseb klicalo na številko 113 da se pretepajo z noži in da je nekdo zaboden. Po prvih ugotovitvah sta se sprla 41-letni osumljenec in 26-letni oškodovanec. 41-letnik naj bi pri oškodovancu najprej razbil šipo na hiši, med prerivanjem pa ga je še nekajkrat zabodel in porezal po prsne košu. Porezal je tudi 34-letnika, ki je hotel oba akterja v dogodku razdvojiti.

V bolnišnici so poškodbe obeh opredelili kot lahke. 41-letnega osumljenca so policisti vklenili in ga pridržali, nož pa zasegli. V nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe.  

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine