5.8 C
Ljubljana
torek, 6 decembra, 2022

Policisti konec tedna krotili številne razgrajače

Piše: C. R. 

Vpliv maliganov in spremembe vremena je pripomogel k precej razburljivemu dogajanju na območju PU Koper, kjer so možje postave morali krotiti kar precej razgrajačev. 

Že v petek ob  21.17  uri  so  policisti  posredovali  na lokalni cesti nad avtokampom Lucija,  kjer se je na sredo ceste ulegel 41-letni Mariborčan. Moški se kljub večkratnim ukazom policistov ni hotel  odstraniti  s  ceste,  zato  so  zoper  njega  odredili  pridržanje.Kršitelju  je  bil  izdan  plačilni nalog.  Ob 23.25 so policisti posredovali v enem od lokalov v Postojni, kjer je javni red in mir kršil še en rogovilež, sicer doma iz Zgornje Savinjske doline. Kršitelja, ki ga je imel veliko pod kapo, je do prihoda policistov  na  kraj  zadržal  eden  od  gostov lokala. Ker se tudi ob prihodu mož v modrem ni hotel umiriti, so zanj odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

V soboto zjutraj se je rogoviljenje nadaljevalo tudi drugod. Ob 8.25 uri so policisti posredovali pred enim od lokalov v Kopru, kjer sta 47-letni Koprčan in 34-letni prebivalec okolice Kopra očitno že od prejšnjega večera popivala, kar je seveda povzročilo, da sta dobila nagnjenje k rogoviljenju. Lotila sta se 42-letnika, ga žalila in izzivala k pretepu. V dogajanje pa se je vmešal 58-letnik, ki je hotel ločiti oba rogovileža stran, vendar ju je skupil tudi on, eden od razgrajačev ga je krepko porinil, da je padel po tleh. Tudi prihod mož v modrem ni umiril razgrajškega para, saj je eden od njiju hotel odriniti tudi policista. Ker provokacij kar ni hotelo biti konec, so ju možje v modrem pošibali v “kiblo” in odpeljali na hlajenje na policijsko postajo. Za popotnico sta dobila še plačilni nalog.

Isti dan, a v večernih urah, so policisti morali delat red v cerkvi na območju Kopra. 33-letnik iz območja Bovca je namreč pod vplivom drog delal kraval in motil vernike. Tudi njega niso mogli strezniti policisti na samem kraju, zato so ga odpeljali na hlajenje in mu izročili položnico.

V nedeljo ob 01.15  so  policisti  posredovali  v  enem od lokalov v Sežani, kjer je tokrat rogovilil kar domačin v zrelih letih, saj je očitno pregloboko pogledal v kozarec. Skušal ga je umiriti varnostnik, kateremu je kršitelj malo prej izročil pištolo s šestimi naboji. Srboritež se je sicer umiril, vseeno pa so morali priti na pomoč možje postave, ki preverjajo, ali je pištola prava in ali ima zanjo dovoljenje. Po postopku s policisti je pijani rogovilež odšel peš proti domu, a malo kasneje so ga zalotili za volanom in seveda pijanega kot čep. Seveda je sledila prepoved nadaljnje vožnje, pridržanje in odvzem vozniške. Sledi pa tudi obdolžilni predlog.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine