1.7 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Policisti izsledili prehitrega motorista, ki se je zapletel v bizarno nesrečo – kot sopotnika je s seboj vozil ilegalnega migranta iz Indije

Vir: PU Koper

Včeraj ob  13.46  je občan obvestil OKC, da je v predoru Kastelec opazil motor, ki krši  cestno-prometne  predpise  (prevelika  hitrost). Na njem sta bili dve osebi.

Policijska patrulja je motor izsledila pri odcepu za Črni kal (proti Dekanom).  Vozili  so  za  njim,  zapelji  na  izvoz  Škofije in ga pričeli ustavljati,  vendar  voznik  ni  ustavljal, temveč je po stari cesti peljal naprej  proti  Ankaranu.  V  tem  sta  motorista padla in trčila v službeno policijsko  vozilo  (vzrok  je  nepravilen  premik z vozilom).

Policisti so prijeli  oba.  Motor  Kawasaki  Z750  je  vozil 42-letni državljan Hrvaške, sopotnik  pa  je  bil  27-letni  državljan Indije, ki je prišel v Slovenijo nelegalno.  Vozniku sledi globa za pomoč pri ilegalnem prehodu državne meje ,  ker  ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja,  je  bil  zanj napisan tudi obdolžilni predlog (vožnja  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja). Oba so lažje poškodovana (odrgnine) odpeljali  na  pregled  v  SB Izola, od koder sta bila isti dan odpuščena. Vozilo je bilo zaseženo.

Italijanski  varnostni  organi so nam sicer tistega dne vrnili dva državljana Nepala, policisti so  pri  Črnotičah  obravnavali  dva državljana Pakistana, pri Praporčah pa državljana  Maroka.  V zgoraj opisani prometni nesreči je bil obravnavan še državljan Indije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine