-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Policisti in reševalci na Bovškem še vedno iščejo pogrešanega 23-letnega Britanca

Na območju trdnjave Kluže in bližnje okolice se je včeraj, 31. maja zjutraj do poznih popoldanskih ur nadaljevala iskalna akcija za pogrešanim 23-letnim britanskim državljanom. Policisti PU Nova Gorica so bili o njegovem izginotju obveščeni prejšnjega dne oz. v četrtek, 30. maja ob 19.13 uri.

Po sedaj zbranih podatkih sta se dva britanska državljana (stara 23 in 27 let) tega dne v popoldanskih urah nahajala na južni strani omenjene trdnjave. Enemu od omenjenih tujcev, in sicer 23-letnemu Britancu, je v globel oz. v sotesko deroče reke Koritnice padel mobilni telefon.

Zaradi prepadnosti in strmega terena ni uspel priti navzdol do desnega brega ob omenjeni reki, kjer bi se lahko nahajal izgubljeni telefon.

Zato sta se oba britanska državljana s kombijem odpeljala po regionalni cesti približno pol kilometra naprej od trdnjave Kluže v smeri Loga pod Mangartom Tam sta na makadamskem parkirišču parkirala vozilo, 23-letni Britanec pa se je okoli 17.45 ure odpravil iskat izgubljeni predmet ob levem bregu reke Koritnice. Kmalu zatem se je za njim izgubila vsaka sled.

Teren na tem območju je zelo strm in nevaren, zaradi nedavne obilice padavin je povišan vodostaj deroče reke Koritnice.

Včerajšnja iskalna akcija, ki poteka pod vodstvom PP Bovec, je bila včeraj popoldne ponovno prekinjena in se ponovno nadaljevala danes zjutraj.

Policistom PP Bovec in policistom gorske policije enote PU Nova Gorica so se pri iskanju pridružili reševalci GRS Bovec, gasilci PGD Bovec, pripadniki Civilne zaščite in člani Društva za podvodne dejavnosti Tolmin (potapljači), skupno 25 ljudi. Pogrešani Britanec ni bil najden.

Vse, ki bi karkoli vedeli o njegovem izginotju, prosimo, da o tem obvestijo policiste Policijske postaje Bovec (Dvor 44 a, 5230 Bovec, telefon; (05)

389 68 50) ali najbližjo policijsko postajo oziroma pokličejo na interventno številko policije 113 oziroma ali anonimni telefon policije 080-1200.

Vir:

Policijska uprava Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine