10.8 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Policisti in nadzorniki tudi v skupnem nadzoru jadralnih padalcev niso zaznali kršitve

Policisti ter letalski nadzorniki in nadzorniki agencije za civilno letalstvo so v soboto na pristajalnih mestih za jadralne padalce in jadralne zmajarje na območju Ajdovščine, Nove Gorice in Bovca izvedli skupni nadzor padalcev in zmajarjev. V 40 nadzorih niso ugotovili kršitev, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

 

Policisti in nadzorniki so preverjali spoštovanje določb uredbe o jadralnem zmajarstvu in jadralnem padalstvu, ki med drugim določa pogoje za izdelavo, uporabo in vzdrževanje jadralnih zmajev ter padal, pa tudi pogoje, ki jih mora izpolnjevati pilot.

Nadzor so opravili na pristajalnih mestih v Dolgi Poljani pod vasjo Budanje v ajdovski občini ter na območju Bovca oz. tamkajšnjega letališča in Kobarida. Pri 40 jadralnih padalcih ob pregledu dokumentacije in preizkusu alkoholiziranosti niso ugotovili kršitev.

Predstavniki policije in agencije za civilno letalstvo so prvo kontrolo izvedli konec junija, ko prav tako niso ugotovili kršitev. Sodelovanje so ocenili kot pozitivno, podobne nadzore pa bodo izvajali tudi v letu 2021.

Zadnje novice

Sorodne vsebine