15.2 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Policisti in kriminalistični tehniki imeli polne roke dela

Popoldne in zvečer so imeli policisti in kriminalistični tehniki polne roke dela z ogledi krajev kaznivih dejanj vloma. Novomeški policisti so tako opravili ogled kraja vloma v Šmarjeških Toplicah, Petelinjeku in Gaberju; trebanjski policisti so s kriminalističnim tehnikom opravili ogled v novogradnjo v Čilpah, šentjernejski pa v Dolnjem Mokrem polju. Črnomaljski policisti so opravili ogled kraja vloma v Semiču. Pri vlomih so storilci v glavnem povzročili škodo na oknih in vratih, odnesli pa najden denar in kakšen kos zlatnine.

 

V Mokronogu so popoldne neznani storilci razbili šipo na parkiranem avtomobilu in iz njega odnesli prenosni računalnik s torbo, mobilni telefon in nekaj denarja Lastnico so oškodovali za okoli tisoč evrov.

Na Vihrah v noči iz srede na četrtek vlomili v stanovanjsko hišo, jo pregledali in lastniku odnesli nekaj prihrankov.

Povzročitev splošne nevarnosti

Novomeški gasilci in policisti so posredovali na Otočcu, kjer je zaradi družinskega prepira prišlo do požara. Pop prvih ugotovitvah je po prepiru 50-letni moški iz jeze zakuril svojo bivalno prikolico, ogenj pa se je razširil še na sosednji leseni objekt, v katerem so bile na nočnem počitku tri ženske (so se pravočasno rešile iz objekta). Gasilci so požar omejili in pogasili, vmes pa je zopet prišlo do kršitve javnega reda in miru, saj se je na 50-letnika spravila njegova 49-letna žena. Ker javnega reda in miru niso mogli drugače zagotoviti, so jo vklenili in odpeljali v pridržanje do iztreznitve. 50-letnika so zaradi suma storitve kaznivega
dejanja povzročitve splošne nevarnosti pridržali toliko, da so izvedeli vse podrobnosti za sestavo kazenske ovadbe.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine