16.4 C
Ljubljana
četrtek, 23 marca, 2023

Policisti in kriminalisti uspešno preiskali včerajšnji oborožen rop na Goriškem

Piše:  J. S., STA

Novogoriški policisti so s pomočjo italijanskih kolegov prijeli dva Italijana, utemeljeno osumljena ropa enega od bencinskih servisov v Šempetru pri Gorici. Uslužbencu sta grozila z nožem in pištolo, nato pa pobegnila v Italijo, kjer so ju prijeli. Ob tem policisti sumijo, da sta vpletena tudi v torkov rop, prav tako v Šempetru pri Gorici.

Po sedanjih ugotovitvah policije sta se storilca do bencinskega servisa v soboto pripeljala z motornim kolesom z italijansko registrsko oznako. V prodajalno sta vstopila okoli 11.20, pristopila do blagajniškega pulta ter uslužbencu zagrozila z nožem in pištolo. Med ropom sta na glavi imela motoristične čelade. Eden od storilcev je nato iz blagajniškega predala odvzel gotovino, nato pa sta se roparja odpeljala proti središču mesta v smeri Italiji. Pri tem nihče ni bil poškodovan, so sporočili s Policijske postaje (PU) Nova Gorica.

Slovenski policisti so o ropu takoj obvestili tako italijanske varnostne organe kot tudi pristojnega preiskovalnega sodnika orožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Roparja nista prišla daleč, saj so ju italijanski varnostni organi na območju Italije blizu državne meje s Slovenijo, tudi zaradi dobrega sodelovanja med policijama obeh držav, kmalu izsledili in o tem obvestili slovensko policijo.

Ugotovili so, da sta kaznivega dejanja ropa utemeljeno osumljena državljana Italije, stara 23 in 54 let, z območja Furlanije-Julijske krajine. Novogoriški policisti ju bodo ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Glede na dosedanje izsledke preiskave policisti ob tem ne izključujejo možnosti, da sta osumljenca povezana z nedavnim oboroženim ropom v nastanitvenem objektu v središču Šempetra pri Gorici. Zamaskirana moška sta takrat od uslužbenke recepcije zahtevala gotovino in svojo zahtevo podkrepila s pištolo. Ukradla sta nekaj sto evrov gotovine, kasneje pa se je za njima izgubila vsaka sled, so spomnili na PU Nova Gorica.

Policija ta rop še preiskuje, zato vse občane, ki bi glede torkovega ropa lahko nudili koristne dodatne informacije, pozivajo, da o tem obvestijo policiste Policijske postaje Nova Gorica ali najbližjo policijsko enoto oz. pokličejo na 113 ali na anonimno številko 080 1200.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine