16.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Policista sta med opravljanjem delovnih nalog na območju Sežane naletela na nasad konoplje

Policista  policijske postaje Sežana sta  3.  septembra  2020 zvečer na območju sežanskega  Gaberka  med  opravljanjem  policijskih  nalog  v gozdu opazila nasad, v katerem je bilo več plastičnih cvetličnih korit in drugih posod, v katerih  so  bile  posajene  sadike  konoplje. 

Kmalu za tem se je v nasadu pojavil tudi mlajši moški, ki je pričel rastline oskrbovati. Ker so dejanja moškega  na  kraju  očitno  kazala,  da  je  nasad  njegov,  sta  policista pristopila   do  njega  in  mu  (zaradi  suma  storitve  kaznivega  dejanja neupravičene  proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi  v  športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog) nemudoma odvzela prostost.

Pri  ogledu  nasada  je  bilo  osumljenemu  24-letniku  iz  okolice  Sežane zaseženih 141 sadik konoplje, ki so v višino merile od 20 pa do 190 cm. Pri osumljencu   je  bila  na  podlagi  odredbe  sodišča  opravljena  preiskava stanovanja  in  drugih  prostorov,  ki jih uporablja. Med preiskavo je bilo zaseženih  še  približno 800 gramov prepovedane droge konoplja, ki jo je že pobral  iz  nasada,  in  dva  kovinska  bokserja,  ki  sodita  v kategorijo prepovedanega orožja.

Policisti bodo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 1. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika), uvedli pa bodo tudi postopek o prekrških zaradi kršitve Zakona o orožju.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine