3.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Policista rešila življenje Celjanu

Piše: C.R.

V  sredo,  14.   aprila  2021,  sta  policista  Policijske postaje vodnikov službenih  psov  Celje  opravljala  naloge  v   celjskem  mestnem jedru. Na Vrunčevi  ulici  je  do  njiju  prišel  občan in povedal, da je v pritličju zapuščenega  objekta našel neodzivnega moškega.

Policista sta takoj odšla v objekt,  kjer  je   ležal  moški,  ki  ni  kazal znakov življenja.   Nemudoma sta  začela z oživljanjem moškega. O dogodku sta takoj obvestila  Regijski  center  za obveščanje in  Operativno komunikacijski enter, ki je na kraj napotil še dva policista Policijske postaje Celje.

Pri postopku oživljanja so se policisti  izmenjavali do prihoda ekipe nujne medicinske  pomoči ter jim v nadaljevanju  pomagali  še pri oskrbi osebe in transportu do reševalnega vozila.

Prav  hitro in učinkovito delo vseh sodelujočih policistov je bilo ključno, da  je  39-letni  moški  preživel.   Zahvala gre tudi uslužbenki Regijskega centra  za  obveščanje,  ki je vse od prejetega klica policistov do prihoda reševalne ekipe na kraj, pomagala z napotki  za oživljenje osebe.

Vir: PU Celje

Zadnje novice

Sorodne vsebine