9.3 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Policist so imeli na področju Štajerske veliko dela s prometno varnostjo

Policisti Policijske uprave Maribor so v času od 7. ure 28. 9. 2018, do 7. ure 29. 9. 2018 imeli spet precej dela.

 

Policisti PP Maribor I so 28. 9. 2018 ob 9.30 uri, v Sodni ulici v Mariboru ustavili 38 letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz okolice Makol. V postopku je bilo ugotovljeno, da je 38 letni voznik vozil motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Motorno vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper kršitelja so policisti pristojnemu sodišču vložili obdolžilni predlog.

Policisti PP Lenart so 28. 9. 2018 ob 19.50 uri v Trsteniku ustavili 59 letnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem, doma iz območja Benedikta. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil kolo z motorjem pod vplivom alkohola. Pri preizkusu alkoholiziranosti je elektronski alkotest pokazal 0,72 mg/l izdihanega zraka. Prav tako med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade in vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Motorno vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper kršitelja so policisti pristojnemu sodišču vložili za vse prekrške enoten obdolžilni predlog.

Policisti PP Ptuj so 28. 9. 2018 ob 23 uri v Žabjaku ustavili 59 voznika osebnega avtomobila, doma iz okolice Ptuja. V postopku je bilo ugotovljeno, da je 59 letni voznik vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja. Pri preizkusu alkoholiziranosti je elektronski alkotest pokazal 0,41 mg/l izdihanega zraka. Prav tako je imel na neregistriranem osebnem vozilu nameščene reg. tablice, ki so pripadale drugemu vozilu. Motorno vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper kršitelja so policisti pristojnemu sodišču vložili za vse prekrške enoten obdolžilni predlog.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine