12.3 C
Ljubljana
nedelja, 3 marca, 2024

Policijska uprava Ljubljana: Preiskava kaznivih dejanj spolnega nasilja v zadevi Fotopub prilagojena “specifičnim okoliščinam”

Piše: STA, C. R. 

Policija nadaljuje preiskovanje kaznivih dejanj s področja spolnega nasilja. Potem ko je umetnik Dušan Smodej za oddajo Tarča na TV Slovenija povedal, da ga policija ni obiskala, so na Policijski upravi Ljubljana za STA pojasnili, da preiskave prilagodijo specifičnim okoliščinam primera.

Na vprašanje STA, kako to, da če so anonimne prijave razlog za sum, na podlagi katerega se lahko opravi razgovor z domnevnim storilcem, ta še ni bil opravljen, so zapisali: “Razgovori se opravljajo v skladu s taktiko in metodiko preiskovanja kaznivega dejanja, izvajanje ukrepov in njihovo zaporedje pa je odvisno od specifičnih okoliščin oziroma od vsakega primera posebej.”

Glede suma hudih kaznivih dejanjih spolnega nasilja so policisti in kriminalisti Policijske uprave Ljubljana v sodelovanju s policisti in kriminalisti iz drugih policijskih uprav in Generalne policijske uprave opravili že več kot 60 razgovorov s posamezniki, ki bi lahko podali koristne informacije o tem.

Na podlagi razlogov za sum kaznivega dejanja so doslej zaznali manj kot deset primerov kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, zoper človekovo zdravje in zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. V navedenih primerih so znane tako žrtve kot osumljenci teh dejanj.

Preiskava se vodi v skladu s kriminalistično taktiko preiskovanja kaznivih dejanj s ciljem raziskati vse primere v celoti, so zapisali na ljubljanski policijski upravi.

Preiskavo so sprožila anonimna pričevanja in medijska poročila o domnevnem spolnem nasilju Smodeja, ki vodi Fotopub.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine