16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Policija v zvezi z napadom na sodnico podala izjavo za javnost

Policija je v zvezi napadom na mariborsko sodnico izdala izjavo za javnost, v kateri je zapisala, da od oškodovancev in oseb, ki bi policiji lahko dale koristne informacije v zvezi z napadom pričakuje tvorno sodelovanje v preiskavi in to ne preko medijev. V nadaljevanju navajamo celotno sporočilo za javnost:

 

“V  policiji  razumemo, v kakšnem položaju se trenutno nahaja oškodovanka, a ne  glede na to, ne bomo polemizirali s člani družine in komentirali razmer v  družini  ter  razlogov,  ki so pripeljali do današnje izjave. V tem delu lahko  odgovorimo le, da od oškodovancev in oseb, ki bi policiji lahko dali koristne  informacije  v  povezavi  s kaznivim dejanjem, pričakujemo tvorno sodelovanje v preiskavi in ne preko medijev.

Policija  je  kaznivo  dejanje  poskusa umora obravnavala resno, hitro in z vsemi  možnimi  resursi  in  ukrepi,  ki  jih imamo na razpolago. Z izvedbo različnih  ukrepov  in  procesnih opravil je policija utemeljila sum, da je
kaznivo  dejanje  storila  določena  oseba, vendar pa je mariborsko okrožno državno  tožilstvo,  ki  je  usmerjalo  predkazenski  postopek, ocenilo, da zbrani  dokazi  sicer  utemeljujejo  sum,  vendar ne v zadostni meri, da bi osumljenega privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Policija je zoper osumljenca podala kazensko ovadbo in zaradi zagotavljanja varnosti   oškodovanke  zoper  osumljenca  odredila  tudi  ukrep  prepovedi približevanja,  ki  sodno  ni  bil  potrjen,  zato policija še vedno izvaja ukrepe  v okviru svojih zakonskih pooblastil, s katerimi zagotavlja varnost oškodovanke.

Policija  je  28.  junija 2019, od Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru prejela zahtevo za dopolnitev kazenske ovadbe. Mariborski kriminalisti zato nadaljujejo  z zbiranjem obvestil, preverjanjem okoliščin in izvedbo drugih operativnih  ukrepov.  Kriminalisti bodo v preiskavi vztrajali z izvajanjem zakonskih  pooblastil  na  podlagi  Zakona  o  kazenskem postopku in pravil kriminalistične stroke ter nadgrajevali dosedanje ugotovitve, ki potrjujejo motiv storitve iz zasebnega življenja oškodovane osebe.

O vseh novih dejstvih bodo obveščali Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine