11.6 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Policija v zvezi z drznimi tatvinami po domovih: “Občani (naj) vsako sumljivo okoliščino takoj prijavijo policiji!”

Piše: Kronika24ur.si

Na območju celotne države (pa tudi na območju PU Koper) se v zadnjem času spet pojavljajo drzne tatvine, katerih žrtve so predvsem starejši občani.

Storilci žrtve zamotijo s pogovorom, pri čemer se v večini primerov lažno predstavijo, da so serviserji, prodajalci, delavci telekomunikacijskih podjetij, da prihajajo iz elektroslužbe in da si ogledujejo, kje bi postavili nove daljnovode, števce in podobno.

Na ta način žrtve zvabijo stran od hiše (ali stanovanja) ali pa žrtev zvabijo določeno prostor, tako da žrtev hiše nima več pod nadzorom. Medtem drugi storilec izrabi priložnost in hišo pregleda za vrednimi stvarmi. V večini primerov sta odtujena predvsem zlatnina in denar.

“Občanom svetujemo, naj ne odhajajo z neznanci in naj jim ne nasedajo. Od njih imajo pravico zahtevati, da se jim izkažejo. Če storitev ni napovedana, naj preden osebe spustijo v hišo, preverijo pri izvajalcu oziroma naročniku, ki so običajno večja podjetja. Svetujemo, da občani vsako sumljivo okoliščino takoj prijavijo policiji na številko 113. Policisti se bodo odzvali na vsak klic!” sporočajo iz PU Koper.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine