22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Policija sporočila informacije glede najdbe trupla v pogoreli hiši v Posočju

Piše: C. R.

Včeraj, 27. oktobra ob 19.38 uri, je bila policija obveščena o požaru stanovanjske hiše na območju naselja Anhovo v Občini Kanal ob Soči, kjer se je eni osebi uspelo rešiti iz goreče hiše, druga pa je ostala v notranjosti in umrla.

Poleg policistov PP Nova Gorica in kriminalistov Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so bili na kraj požara s strani pristojne službe napoteni gasilci iz PGD Kanal in poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica (skupno 20 ljudi), ki so se spopadli z ognjenimi zublji. Ogenj, ki se je iz notranjosti objekta v nadaljevanju razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše, je objekt zelo poškodoval. Med gašenjem so gasilci na hodniku v prvem nadstropju stanovanjske hiše, tik ob stopnicah, našli zoglenelo žensko truplo. Na kraju je bila tudi zdravnica ZD Nova Gorica, ki je v nadaljevanju odredila sanitarno obdukcijo pokojne in bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Glede na okoliščine najdbe in sedanje ugotovitve Policija ne izključuje možnosti, da je v požaru umrla 53-letna ženska. Drugi starejši ženski se je iz gorečega objekta uspelo rešiti in pri tem ni utrpela telesnih poškodb.

O tragičnem dogodku je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici).

Okoliščine požara s smrtno žrtvijo Policija v tem trenutku še preiskuje, zato drugih podrobnosti v tej fazi policijske preiskave širši javnosti še ne moremo posredovati; več bo znanega po njenem zaključku. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo novogoriški kriminalisti s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine