28.2 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Policija poroča: Ugrabil jo je, jo oropal in celo spolno nadlegoval!

Poročali smo že. das o bili policisti v noči na četrtek, 3.  10.  2019, obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja ugrabitve ter da so  med  intenzivno kriminalistično preiskavo prijeli osumljenca kaznivega
dejanja  ugrabitve.

Mariborski kriminalisti so osumljenca v petek, 4.  10.  2019,  privedli  na  zaslišanje  k  dežurni  preiskovalni  sodnici Okrožnega  sodišča v Mariboru. Ta je zoper njega odredila sodno pridržanje, v  soboto,  5.  10.  2019, pa ga je zaslišala. Po zaslišanju je zoper njega odredila pripor.

Osumljenec je 26-letni državljan  Republike  Hrvaške,  z  začasnim  prebivališčem  v  Mariboru. Na zaslišanje    k   dežurni  preiskovalni  sodnici  je  bil  priveden  zaradi utemeljenega  suma  storitve  kaznivega dejanja ugrabitve po prvem odstavku 134.  člena  Kazenskega  zakonika  (KZ-1), dveh kaznivih dejanj ropov po I. odstavku  206.  čl.  KZ-1  in kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost. POlicija zanika da bi bila oškodovanka  posiljena. “Zaradi zaščite   interesov   oškodovanke   in   zaradi   preprečevanja  sekundarne viktimizacije, pa vam ne moremo razkriti katerega kaznivega dejanja iz tega poglavja kaznivih dejanj je osumljenec osumljen,” so še dejali na policiji.

Osumljenec  je  do sedaj utemeljeno osumljen, da je 2. 10. 2019, v večernih urah  ugrabil  22-letno  žensko  iz okolice Maribora, ki se je po zaključku službe  s  svojim osebnim avtomobilom nameravala odpeljati domov. Osumljeni se  je na kraj dejanja pripeljal z drugim osebnim avtomobilom, s katerim je oškodovanki  zaprl  pot, ko se je želela vključiti na glavno cesto. Nato je zamaskiran  prisedel  v  njeno  vozilo  in  z  naperjeno pištolo proti njej zahteval,  da je odpeljala s parkirišča. Med vožnjo jo je oropal, saj ji je odvzel  njeno  denarnico z denarjem in njen mobilni telefonski aparat. Vmes je  storil tudi kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost. Od oškodovanke je  zahteval,  da  se  v  vozilu  presedeta in nato je nekaj časa vozil on.

Vozilo  je  odpeljal  na  kraj,  kjer se je kaznivo dejanje pričelo ter tam oškodovanki  zagrozil, da ne sme obvestiti policije, saj da jo bo opazoval, nato pa se z njenim vozilom odpeljal s kraja. Od tam je kmalu odpeljal tudi vozilo, s katerim se je pripeljal na kraj kaznivega dejanja.

Osumljenec  je bil izsleden in prijet naslednje jutro po storjenih kaznivih dejanjih,  torej  v  četrtek,  3. 10. 2019, okoli 7.30, v bližini njegovega začasnega prebivališča.

Med  preiskavo  opisanih  kaznivih  dejanj  je bilo ugotovljeno, da je isti osumljenec  utemeljeno  osumljen  še enega kaznivega dejanja ropa, ki ga je  storil  30.  9.  2019,  na  območju  Miklavža  na  Dravskem polju, na škodo 36-letne  ženske  iz  okolice  Maribora.  Tudi  pri tem kaznivem dejanju je uporabil pištolo, ki jo je uperil v oškodovanko, potem, ko ji je z vozilom, s  katerim  se  je  pripeljal  na  kraj kaznivega dejanja zaprl pot in tako preprečil,  da  bi nadaljevala z vožnjo. Za tem je odprl voznikova vrata in od oškodovanke zahteval, da mu je izročila svojo denarnico, ki jo je potem, ko  jo  je  pregledal,  odvrgel  v  kanal  reke Drave. Za tem se je s kraja odpeljal z vozilom, s katerim se je pripeljal na kraj kaznivega dejanja.
 
Istega  osumljenca  pa  utemeljeno  sumimo, da je v sostorilstvu še z dvema osumljencema  že  23.  8.  2019,  v centru mesta Maribor ugrabil 37-letnega moškega,  ki  so  ga  tudi  lahko  telesno  poškodovali. Preiskava opisanih kaznivih  dejanj  še  ni  zaključena,  zato  bo  po  končanem predkazenskem postopku zoper vse tri sostorilce podana kazenska ovadba.

Med  policijskim  pridržanjem  so policisti pri osumljencu opravili hišno preiskavo, pri  kateri je bilo zaseženih več dokaznih predmetov, ki potrjujejo njegovo udeležbo v opisanih kaznivih dejanjih.

Med  preiskavo opisanih kaznivih dejanj so ugotovili, da je 26-letni tujec storil  še  več  kaznivih  dejanj, zaradi česar s kriminalistično preiskavo intenzivno   nadaljujemo.   Ob   tej   priložnosti  policija poziva vse  morebitne oškodovance, če so morda bili žrtev kaznivega dejanja, naj to sporočijo policiji in  naj  ne molčijo. Policija še prosi vse, ki bi karkoli vedeli o podobnih dejanjih, da to sporočijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Zadnje novice

Sorodne vsebine