6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Policija poroča: neprijavljen shod v centru Ljubljane

Piše: C. R.

Policisti so včeraj, na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda. Nekaj po 17. uri se je na Prešernovem trgu zbralo okoli desettisoč protestnikov, ki so nato odšli po ulicah mesta Ljubljana pred poslopje vlade, nato pa se je shod okoli 19.30 ure zaključil na Trgu republike.  

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v republiki Sloveniji.

Pri varovanju shoda so policisti do sedaj ugotovili petinštirideset kršitev Zakona o nalezljivih boleznih (od tega je izrečenih triintrideset opozoril, ostali prekrškovni postopki še potekajo), eno kršitev javnega reda in miru in eno kršitev cestnoprometnih predpisov.

Nadaljuje se zbiranje obvestil glede dogodka in bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepano v skladu z zakonodajo.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine