1.7 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Policija: Pet nesreč pešcev v samo dveh dneh je veliko

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V dveh so bili zoper udeleženi pešci. Na Bleiweisovi cesti v Kranju je voznik v peško trčil na prehodu za pešce.

 

Krivda je na strani voznika. Okoli 11. ure pa sta bili v drugi prometni nesreči udeleženi dve peški. Nesreča se je zgodila zaradi nepravilnega prečkanja ceste, voznik pa je vanju trčil kljub umikanju. Krivda je na strani pešk. Udeležene peške so bile lažje poškodovane.

Tri nesreče pešcev so gorenjski policisti obravnavali tudi že dan prej. V Britofu je voznik peško zadel med vožnjo po parkirišču, na Zlatem Polju in na Bleiweisovi cesti v Kranju pa sta bila pešca zbita na prehodu za pešce.
V prvih dveh nesrečah sta bila pešca lažje poškodovana, v tretjem trčenju pa je pešec utrpel hujše poškodbe.

“Pet nesreč pešcev v samo dveh dneh je veliko. Glavni trije vzroki za nastanek prometne nesreče z najhujšimi posledicami za pešce v zadnjih letih so neupoštevanje in odvzem prednosti, neprilagojena oz. prehitra vožnja voznikov in nepravilnosti pešcev. Voznike in pešce zato znova opozarjamo na previdnost in varno souporabo prometnih površin. Vozniki pazite zlasti na križiščih in območjih prehodov za pešce, pešci pa bodite predvsem vidni in ves čas tudi pozorni na dogajanje okoli sebe,” opozarja policija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine