10.7 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

Policija opozarja na pojav lažnih elektronskih sporočil, tokrat s podpisom aktualnega šefa policije

Te dni je med prebivalci po državi zaokrožilo lažno elektronsko sporočilo, ki prejemnike obtožuje hudih kršitev v povezavi z otroško pornografijo. Na dopisu so storilci zlorabili logotip Europola in Policije ter podpis generalnega direktorja policije. “Opozarjamo, da gre za lažno sporočilo, ki s slovensko policijo, MNZ in Europolom nima nobene povezave,” poudarjajo na Policiji.

Kot podpisnik je lažno naveden generalni direktor policije, ki je podpisan s ponarejenim podpisom. V elektronskem sporočilu pošiljatelj od prejemnika želi povratno informacijo. Po vsej verjetnosti je bilo sporočilo poslano na večje število naslovnikov z namenom vzpostavitve kontakta in v nadaljevanju izsiljevanja za denar.

“V policiji pogosto opozarjamo, da so tovrstna izsiljevanja v zadnjem obdobju zelo pogosta, storilci pa z elektronskimi sporočili ter zlorabo imen in simbolov javnih institucij, enako kot v tem primeru, naslavljajo širši spekter naslovnikov,” še dodajajo s Policije.

Če ste prejeli takšno elektronsko sporočilo, predlagajo, da ga obravnavate kot vsako drugo neželeno pošto, se nanj ne odzivate oziroma ga izbrišete iz elektronskega predala.

 

OPOZORILO Lazno obvestilo podpisnik gdp

V sporočilu je kot podpisnik lažno naveden generalni direktor policije, ki je podpisan s ponarejenim podpisom. Če prejmete takšno sporočilo, ga ignorirajte in izbrišite iz svojega inboxa, sklenejo.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine