2.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Policija opozarja: Na območju Dolnjega Lakoša se neznana oseba predstavljala kot predstavnik Rdečega križa

Policisti iz Lendave so včeraj na terenu prišli do podatka, da se je na območju Dolnjega Lakoša neznana oseba predstavljala kot predstavnik Rdečega križa.

Po predhodnem telefonskem klicu je neznan moški prišel k starejši osebi z namenom, da bi opravil meritev telesne temperature in pregled zaradi virusa Covid-19. Ko je starejša oseba želela poklicati policijo je neznan moški takoj odšel do svojega vozila in se odpeljal.

Omenjena institucija navedene aktivnosti ne izvaja zato policisti ob takih primerih pozivajo občane k previdnosti in svetujejo, da v hiše in stanovanja ne spuščajo ljudi, ki jih ne poznajo ter ne nasedajo lažnim obljubam.

Policisti pogosto obravnavajo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in
jih ogovorijo, ne bo odveč nekaj opozoril.

Vir: PU Murska Sobota

Zadnje novice

Sorodne vsebine