12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Policija opozarja na goljufije prek lažnih Facebook profilov

Koprski policisti so v preiskavi kaznivih dejanj goljufije ugotovili, da storilci zlorabljajo osebne podatke znanih oseb, na podlagi katerih si ustvarijo lažne Facebook profile, prek katerih ponujajo različne storitve, med katerimi so tudi denarna posojila. Policija občanom svetuje previdnost, saj je verjetno, da posojil ne bodo prejeli.

 

Predvsem na račun zlorabe osebnih podatkov javno znanih oseb žrtve za odobritev posojil z ugodnimi pogoji storilcem nakažejo stroške postopka in zavarovanja, v nadaljevanju pa jih storilci še izsiljujejo za plačilo dodatnih stroškov, ker v nasprotnem primeru posojilo ne bo nakazano, so sporočili s koprske policijske uprave.

Policisti svetujejo občanom, naj bodo pri tovrstnih ponudbah previdni pri najemanju posojil oz. plačevanju stroškov postopka in zavarovanja, saj obstaja verjetnost, da posojil ne bodo nikoli prejeli.

Obenem policija svetuje, da se občani pred morebitno odločitvijo za najem posojila pozanimajo, ali gre za resnično oglaševanje posojil ali pa za zlorabo osebnih podatkov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine