4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Policija obravnavala več nesreč, v katerih so bili udeleženi kolesarji

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V vseh treh so bili udeleženi ranljivejši udeleženci, dvakrat kolesarji in ena peška.

Dopoldan je kolesarka med vožnjo v Kranju spregledala zapornico na parkirišču in po trčenju vanjo padla po cesti, popoldan je kolesarka padla v ovinku med vožnjo kolesa na območju Bohinja, zvečer pa je voznik na Bledu na prehodu za pešce trčil v peško in z odvzemom prednosti povzročil prometno nesrečo. V nesrečah je podan sum na lažje poškodbe udeležencev.

V prometnih nesrečah je bilo letos udeleženih 134 ranljivejših udeležencev. Gre za kolesarje, pešce, mopediste in motoriste, ki so v primeru nesreč najbolj izpostavljeni poškodbam. Od 134 udeležencev jih je 110 utrpelo posledice v obliki telesnih poškodb, obravnavana pa sta bila tudi sva smrtna primera nesreč. Umrla sta po en pešec in motorist. Delež poškodovanih in umrlih pri teh udeležencih je letos 82-odstoten. Kar 50 od 134 udeležencev iz te skupine je bilo v nesrečah udeleženih v samo zadnjem mesecu in pol.

Vseh udeležencev v nesrečah je bilo letos sicer prek 1400, posledice v obliki poškodb pa jih je občutilo 228, kar pomeni, da skoraj 50 odstotkov vseh poškodovanih v nesrečah spada v kategorijo ranljivejših udeležencev (110), in gre zato v njihovem primeru nedvomno za bolj tvegano udeležbo v prometu.

Udeleženci v prometu naj bolj skrbijo za svojo varnost, poziva slovenska policija!

Zadnje novice

Sorodne vsebine