6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Policija kazensko ovadila dva dolgoprsteža s Hrvaške, prijeli tudi Ljubljančana, ki je kradel cigarete

Policisti so odvzeli prostost dvema hrvaškima državljanoma, ki sta osumljena, da sta minulo sredo na Koprskem vlomila v stanovanjsko hišo na območju Semedele in v stanovanjsko hišo na območju Bertokov, pri tem pa ukradla denar in nakit, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Preiskovalni sodnik je obema že odredil pripor.

 

Materialna škoda, ki je nastala pri obeh vlomih, je po podatkih policije dosegla približno 8000 evrov.

Policisti so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da sta kaznivih dejanj osumljena 26- in 21-letni hrvaški državljan. V Slovenijo sta vstopila dan pred vlomoma in se začasno nastanila na območju Novega mesta. Policija ju je izsledila minuli četrtek na območju Postojne in jima odvzela prostost.

26-letnik je bil po navedbah policije v Sloveniji že obravnavan zaradi tovrstnih kaznivih dejanj.

Policisti in kriminalisti so nato preiskali osebni avtomobil, ki sta ga uporabljala, opravili pa so tudi hišno preiskavo njunega stanovanja v Novem mestu. V preiskavi je bil zasežen en kos nakita, ki je izviral iz enega od zgoraj navedenih vlomov. Drugih ukradenih predmetov pa po navedbah policije s preiskavo niso našli.

Hrvaška državljana je v petek zaslišal preiskovalni sodnik okrožnega sodišča, ki je za oba odredil pripor, so še sporočili koprski policisti.

Policisti Policijske postaje Ljubljana Šiška pa so 26. 2. 2020 okoli 2. ure obravnavali vlom v trgovino na območju Šentvida. Dva storilca sta na silo odprla drsna vrata v trgovino in tako prišla v notranjost, od koder sta nato odtujila večjo količino cigaret. Z dejanjem sta povzročila za okoli dva tisoč  evrov materialne škode.

V isto trgovino je bilo vlomljeno tudi okoli 2. ure, 5. 3. 2020, kjer je storilec prav tako s silo odprl drsna vrata in tako prišel v notranjost trgovine. Iz notranjosti je nato odtujil večjo količino cigaret. Z dejanjem je povzročil za 1500 evrov materialne škode.

Dne 26. 2. 2020, okoli 3. ure, so obravnavali vlom v trgovino na območju Dravelj. Dva storilca sta prav tako na silo odprla drsna vrata v trgovino in tako prišla v notranjost, od koder sta nato odtujila večjo količino cigaret. Z dejanjem sta povzročila za okoli 2500 evrov materialne škode.

Z intenzivno kriminalistično preiskavo so policisti ugotovili, da je omenjena kazniva dejanja storil 35-letnik iz območja Ljubljane, ki je bil že večkrat obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, zato so mu 5. 3. 2020 v jutranjih urah odvzeli prostost, naslednji dan pa je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je za njega odredil pripor.

Preiskava navedenih kaznivih dejanj se še nadaljuje in bo o vseh novih okoliščinah obveščeno pristojno državno tožilstvo.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine