4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 marca, 2023

Policija je imela v preteklih dveh dneh polne roke dela

Piše: C.R.

V  preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1406 klicev, 463 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 118  nanašalo  na   kriminaliteto,  158  na  javni  red  in mir, ter 149 na prometno varnost.

Policisti  so  med  drugim  na  področju  kriminalitete  obravnavali  drzno tatvino,  21 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 10 primerov   poškodovanja  tuje  stvari.  Prav  tako  so  posredovali  v dveh primerih  nasilja  v  družini,  v  enem  primeru so kršitelju izrekli ukrep
prepovedi približevanja.

Pri  prometni  varnosti  so  obravnavali  33  prometnih nesreč z materialno škodo, 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje  poškodovan motorist. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil.

Glede  javnega  reda  in  miru  so intervenirali 43 krat na javnem kraju (3 osebe  so  bile pridržane) in 26 krat v zasebnem prostoru (2 osebi sta bili pridržani).

Med  26.  8. 2022, od 6. ure in 28. 8. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog  varovanja državne meje na območju Logatca izsledili in prijeli tujca (drž.  Maroka),  ki  sta  nezakonito  prestopila  državno  mejo.   Postopki policistov s tujcema še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Vlomi:
Na  Viču  je  bilo  vlomljeno  v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.
V Domžalah je neznani storilec vlomil v garažo in odtujil moško gorsko kolo znamke Cube sive barve in električno kolo znamke Specialized, rumene barve. Lastnika je oškodoval nekaj tisoč evrov.
Na  območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v garažo in odtujil žensko kolo  znamke  Gigant,  temno  vijolične  barve. Lastnika je oškodoval okoli 1.000 evrov.
V  Mostah  je  neznani  storilec  vlomil  v garažo in odtujil gorski kolesi znamke  Kilimanjaro,  temno  sive  barve.  Lastnika  je oškodoval okoli 800 evrov.

Drzna tatvina
26.  8.  2022,  nekaj pred 22.uro smo bili obveščeni o drzni tatvini v enem izmed gostinskih lokalov na Celovški cesti v Ljubljani. Neznani storilec je izkoristil  nepazljivost  zaposlene  in iz blagajne odtujil nekaj sto evrov gotovine. Opis neznanca: moški oblečen v  bele hlače in jopo, nosil je belo kapo s ščitkom. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj pred 11. uro se je na cesti od Domžal proti Trzinu pri Depali vasi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila  in  motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo odvzela prednost motoristu, ki je  pripeljal  nasproti.  Pri  tem  se je motorist huje telesno poškodoval, potnik  v  osebnem  vozilu  pa  lažje.  Oba  sta  bila z reševalnim vozilom odpeljana  v  UBKC  Ljubljana,  njuno  življenje  pa ni ogroženo. Policisti
nadaljujejo   zbiranjem  obvestil zaradi suma kaznivega. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 13.30 se je na Župančičevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Doprometne  nesreče  je  prišlo,  ker  je kolesar zaradi nepravilnega premika trčil  v  vozilo  in padel. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj,  okoli 3. ure se je na Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča,  v  kateri  je  bil  samoudeležen  voznik  e-skiroja, ki je zaradi neprilagojene  hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus  alkoholiziranosti  pri  njem  pokazal  1.04 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Danes ponoči se je na Kotnikovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v  kateri  je bil samoudeležen voznik e-skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti  padel  in  se  lažje  telesno  poškodoval.  Na vozilu je prevažal potnico,  ki  je  bila  pri tem prav tako lažje poškodovana.  V postopku je preizkus  alkoholiziranosti  vozniku  pokazal  0.56  mg/l  alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine