21.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 maja, 2024

Policija je imela na področju Ljubljane v zadnjih dveh dneh ogromno dela

V zadnjih 48 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 414 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 115 dogodkov, s področja javnega reda in miru 129 dogodkov in s področja prometne varnosti 128 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzni tatvini, 18 tatvin, 15 vlomov in 7 poškodovanj tuje stvari. Prav tako so posredovali v štirih primerih prijave nasilja v družini, v enem primeru so osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali, v treh pa so osumljencem izrekli ukrep prepovedi približevanja
S področja prometne varnosti so obravnavali 31 prometnih nesreč z materialno škodo, 10 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in dve s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem CPP so zasegli 7 vozil. Enega voznika so zaradi vožnje pod vplivom alkohola (1,01 mg/l) pridržali po ZPrCP.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 53-krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 16-krat v zasebnem prostoru.

Drzne tatvine
V petek popoldan smo bili obveščeni o tatvini denarnice v parku Tivoli. Policisti so ugotovili, da je oškodovanko ogovorila mlajša ženska in jo nato pospremila do naslova prebivanja. Ko pa je oškodovanka vstopila v stanovanjski blok, je opazila, da v torbici nima več denarnice. OPIS NN ženske: stara okoli 29 let, visoka okoli 170 cm, suhe postave, svetlih las spetih v kito. Oblečena v kavbojke, svetlo majico, nosila je sončna očala.
V petek popoldan smo bili obveščeni o tatvini iz hiše v Mengšu. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec v ponedeljek, 4. 6. 2018, pristopil do oškodovanke in jo zavedel, da prihaja iz telekomunikacijskega podjetja in da si mora ogledati parcelo, kjer bodo opravljali dela. Medtem je oškodovanko zvabil iz hiše, drugi storilec pa je v tem času izvršil tatvino nakita. Oškodovana je za okoli 1500 evrov.

Prometna nesreča med dvema kolesarjema
V petek okoli 14.45 je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči pri bavarskem dvoru, v kateri sta bila udeležena dva kolesarja. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je 23-letni kolesar povzročil prometno nesrečo zaradi nepravilnega prehitevanja, pri čemer je z zadnjim delom svojega kolesa trčil v prednji del kolesa 66-letne kolesarke, ki je po trčenju padla s kolesa na pločnik in se poškodovala po glavi. S kraja je bila odpeljana z reševalnim vozilom na UKC Ljubljana. Zoper povzročitelja sledi ustrezen ukrep.

Vlomi v objekte
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 15 vlomov, od tega 4 v hiše, od koder sta bila odtujena predvsem denar in nakit, iz hiše v okolici Logatca so neznanci odtujili še tri kose lovskega orožja. Neznanci so vlomili v 9 kleti, iz katerih so odtujili predvsem kolesa, iz vikenda na Malem Lipoglavu so odtujili kosilnico, na Tržaški cesti pa je bilo vlomljeno v trgovino, iz katere so bili odtujeni denar in artikli. Škoda bo znana po inventuri.

Prometna nesreča motorista
Včeraj okoli 10. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri Brezovici z udeležbo motorista. Policisti so z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 60-letni voznik (drž. Madžarske) motornega kolesa Yamaha vozil po prehitevalnem pasu od Kozarij proti Brezovici. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubil oblast nad vozilom ter pri zaviranju padel oziroma se prevrnil na levi bok. Utrpel je lahke telesne poškodbe, potnica (47) pa hude telesne poškodbe. Zoper povzročitelja sledi ustrezen ukrep.

Nesreča pri delu
Včeraj okoli 10. ure je bila PU Ljubljana obveščena o nesreči pri delu v Ribnici, kjer naj bi delavec padel s strehe. Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 38-letni delavec pri izvajanju del na strehi stopil v luknjo zračnika in padel v globino okoli 10 m na tovorno vozilo, ki je bilo parkirano v objektu. Utrpel je hude telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanje varnosti pri delu, prav tako sta bila obveščena delovni inšpektor in FURS zaradi suma dela na črno.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine