10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Policija izdala več plačilnih nalogov in obdolžilnih predlogov: alkohol, droge in kršenje prepovedi gibanja

Včeraj popoldan   so   policisti  v  Seči  ustavili  42-letnega  voznika  osebnega avtomobila.  Odrejen  mu  je  bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat  0.25  mg/l.  Zaradi suma da pod vplivom prepovedanih drog, je bil odrejen postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog.

V postopku je bilo ugotovljeno, da je pozitiven na kanabis in kokain. Odrejen strokovni  pregled  je odločno odklonil. Poleg tega so policisti ugotovili, da je registracija na vozilu pretekla oktobra. Tako voznik kot tudi njegova sopotnica  sta  kršila  Odlok  o  začasni  delni  omejitvi gibanja ljudi in omejitvi   oz.  prepovedi  zbiranja  ljudi  zaradi  preprečevanja  okužb  s SARS-Cov-2,  saj sta prehajala občine brez opravičljivega razloga. Obema je bil izdan plačilni nalog, vozniku sledi tudi obdolžilni predlog.

Ob  17.30  so  policisti  v  Podgradu  opravili postopek z voznikom kombija ljubljanske registracije. 28-letniku iz Ribnice je bil odrejen alkotest, ki je  bil  negativen, hitri test na mamila pa je bil pozitiven. Odrejen mu je bil  strokovni  pregled.  Sledi  mu obdolžilni predlog in plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih.

Ob  1.10  so  policisti  na stari cesti Bertoki – Koper ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,64 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog in plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih, ker se je gibal po 21. uri.

Zadnje novice

Sorodne vsebine