11.6 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Policija išče očividce dveh prometnih nesreč – v Ljubljani in na Vrhniki

Piše: C. R.

V eni od nesreč je bil kolesar hudo poškodovan, v drugi jo je lažje skupil pešec. Policijska uprava Ljubljana prosi morebitne očividce, da se oglasijo.

V sredo, 31. maja, okoli 12. ure se je v križišču Celovške ceste in Kosmačeve ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznana voznica osebnega vozila, stara okoli 40 let in krajših kostanjevih las, ter pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo v semaforiziranem križišču, kjer je voznica zapeljala v križišče in trčila v pešca, ki je ob sebi potiskal kolo. V neseči se je lažje poškodoval. Voznica je kolesarju nudila pomoč, vendar pešec takojšnje pomoči ni potreboval, nato pa je s kraja odpeljala, ne da bi si izmenjala podatke.

»Zaradi razjasnitve vseh dejstev in okoliščin naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči,  in voznico navedenega vozila, da pokličejo na tel. št. 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana, Grič 56, na telefonsko številko 01 583 88 20,« navajajo v PU Ljubljana.

Druga nesreča se je zgodila včeraj, 1. junija. Policisti so bili obveščeni o poškodbah 53-letnega kolesarja na območju Vrhnike. Doslej je bilo ugotovljeno le, da je kolesar hudo poškodovan prišel do doma na območju Vrhnike. Zaradi hudih poškodb kolesarja ni bilo mogoče ugotoviti, kaj se mu je zgodilo, in samega kraja dogodka. Z dodatnim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno še, da je kolesar okoli 17.45 iz Logatca odpeljal v smeri proti Vrhniki, kamor se je vrnil približno uro kasneje. Vozil je gorsko kolo znamke Sunn Prim, običajno se je na tej relaciji vozil po makadamskih poteh in brezpotjih ter gozdnih poteh.

Tudi v zvezi s to nesrečo PU Ljubljana naproša vse morebitne priče dogodka ali osebe, ki so mogoče včeraj opazile navedenega kolesarja, da pokličejo na tel. št. 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana, Grič 56, na telefonsko številko 01 583 88 20.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine