4.8 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Policija imela veliko dela na včerajšnjem derbiju

Policija je včeraj imela kar nekaj dela z navijači, ki so se na mariborskem Ljudskem vrtu udeležili prvenstvene nogometne tekme 1. SNL, med ekipama NK Maribor in NK Olimpija. Nogometno tekmo si je ogledalo okoli 11.500 gledalcev.

Še pred tekmo so policisti na južni tribuni našli skritih 55 bakel in 4 fontane. Pri dveh obiskovalcih prireditve so našli in jima zasegli skupno 3 bakle. Zoper oba bo podan obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Ker so organizirani navijači med tekmo večkrat prižgali večje število bakel bodo policisti zoper organizatorja prireditve uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. Enemu obiskovalcu prireditve so policisti zaradi kurjenja bakle izdali plačilni nalog.

Med tekmo so policisti eno osebo, ki je z glavo tolkel po steklu, se nedostojno vedel do policistov in ni upošteval njihovih zakonitih ukazov, pridržali in mu izdali plačilni nalog.

Zaradi neupoštevanja varnostnikov, odrivanja le-teh in neupoštevanja ukazov policistov, so policisti eni osebi izdali plačilni nalog. Zoper njega so uporabili tudi prisilna sredstva – plinski razpršilec.

Plačilni nalog so po tekmi izdali še 7 obiskovalcem prireditve, ki so preskočili ograjo in niso upoštevali varnostnikov. Enemu od njih, ki je stekel na igrišče in tam kazal zadnjico, so policisti izrekli tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Po en plačilni nalog so policisti po zaključeni tekmi izdali še trem kršiteljem, ker se je en nedostojno vedel do varnostnikov, drugi do policistov, tretji pa zraven tega, da se je nedostojno vedel do policistov, tudi ni upošteval njihovih ukazov.

Policisti so med tekmo obravnavali tudi kaznivo dejanje ropa. Trije neznani storilci naj bi namreč sinoči, okoli 20.50, na Smetanovi ulici v Mariboru, izza hrbta pristopili do 24-letnega Blejca. Eden izmed njih naj bi ga prijel za desno roko in ga potegnil k sebi, drugi pa je od njega zahteval, da jim izroči vse kar ima. Ker mu je ob tem grozil s pretepom, mu je oškodovanec izročil svojo denarnico in telefon. Neznanec je telefon vrgel na tla, denarnico pa si je prisvojil. Vsi trije neznanci so po dejanju odšli neznano kam. Skupna materialna škoda znaša okoli 200 evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine